Dirty Dancing neemt intrek in het Beatrix Theater

Datum: 05-02-08


De cast en crew van de theaterproductie Dirty Dancing nemen vandaag hun intrek in het Beatrix Theater Utrecht.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan alle aanpassingen die nodig zijn voor de theaterproductie Dirty Dancing. De meeste veranderingen in het zogenaamde ‘achterhuis’ van het theater zijn nu gereed. Zo is er in de vloer van het toneel een gat geslagen speciaal voor een deur in het decor en zijn er twee enorme draaischijven in de vloer gebouwd. Het toneel biedt nu genoeg plek voor de bekende slotscène van Dirty Dancing waarin Johnny en Baby de sterren van de hemel dansen, inclusief de wereldberoemde lift. Het theaterspektakel vol passie, zinderende dans en meeslepende muziek bestaat uit een cast van 39 mensen, onder wie Martin van Bentem, Jette Carolijn van den Berg, Chris Tates en Anouk van Nes. Op 28 februari is de allereerste try-out en de feestelijke première is op 9 maart 2008.

De afgelopen vier weken is in Studio Focus Amsterdam, onder leiding van scriptschrijfster Eleanor Bergstein en regisseur James Powell, al intensief gerepeteerd. Hoofdrolspeelster Jette Carolijn van den Berg: “We hebben heel veel zin om in het theater te gaan repeteren. Zo vallen alle puzzelstukjes van de productie langzaam in elkaar. Tot nu toe gaan de repetities erg goed en heb ik er alle vertrouwen in dat we op 9 maart een spectaculaire première gaan beleven!”

Dirty Dancing vertelt het verhaal over Francis ‘Baby’ Houseman die valt voor de sensuele Latijns-Amerikaanse dansen en nog veel meer voor haar dansleraar Johnny Castle, die haar de grondbeginselen van het dansen bijbrengt. Haar upper-class vader Houseman is absoluut niet gecharmeerd van de broeierige liefdesperikelen tussen dochterlief en de volkse Johnny. De ruim 50 bekende hits en spectaculaire dansscènes brengen de zomer van ’63 weer tot leven. Het album van de film Dirty Dancing, inclusief de Oscar winnende titelsong ‘(I’ve Had) The Time Of My Life’, behoort met 44 miljoen verkochte exemplaren nog steeds tot de best verkochte soundtracks aller tijden.

Kaarten en informatie: Dirty Dancing is vanaf 28 februari 2008 zeven keer per week te zien in het Beatrix Theater Utrecht (di. t/m zo. 20.00 uur / matinee zo. 14.00 uur). De première vindt plaats op
9 maart 2008. Kaarten: TopTicketLine 0900 – 300 5000 (45 cpm) / http://www.dirtydancingholland.nl


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Dirty Dancing

musical

Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2008
Genre: Feel Good

Meer info? Klik hier

Anouk van Nes

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 26-3-1971

Meer info? Klik hier