Doek valt voor Billy Elliot op 7 november

Datum: 04-09-15


De productie is winnaar van 5 Musicalworld Awards, maar toch speelt Billy Elliot 7 november de laatste voorstelling.

Vandaag is bekend gemaakt dat de bekroonde musical Billy Elliot zijn laatste voorstelling gaat spelen op zaterdagavond 7 november in het AFAS Circustheater Den Haag. De musical is dan door meer dan 450.000 mensen bezocht. “Ik ben heel trots op het feit dat het gelukt is om deze voorstelling in Nederland te brengen, het is bijzonder dat we in Nederland zoveel jong talent hebben weten te vinden om de uitzonderlijke rol van Billy Elliot te kunnen spelen. Naast deze jonge talenten stond een waanzinnige cast die de kinderen fantastisch ondersteund heeft. Avond aan avond hebben ze het publiek weten te ontroeren”, aldus Albert Verlinde. Na de lovende recensies in november 2014 won Billy Elliot de Musical drie Musical Awards waaronder ‘Beste Musical’. Twaalf bijzonder getalenteerde jongens hebben de titelrol van ‘Billy’ inmiddels mogen spelen. De overige hoofdrolspelers zijn Pia Douwes, Bas Heerkens, Reinier Demeijer, Carry Tefsen, Sylvia Alberts en Bas Grevelink. Op dit moment spelen Faas, Laurian, Nick, Sammy, Samuel en Wisse afwisselend de rol van ‘Billy’.

De musical die internationaal al 80 Awards op zijn naam heeft staan, inclusief vijf Oliver Awards (Londen) en tien Tony Awards (Broadway) waaronder ‘Best Musical’, is geregisseerd door Stephen Daldry. Ook bij de Musicalworld Awards veroverde de productie maar liefst vijf van de tien awards. De muziek is van Elton John, script en liedteksten zijn van Lee Hall en de choreografie is van Peter Darling.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Billy Elliot

musical

Producent: Joop van den Ende Theaterproducties
Jaar: 2014
Genre: Drama

Meer info? Klik hier