Dracula en Mamma Mia! meeste nominaties op Vlaamse Musicalprijzen

Datum: 06-09-06


Na het geweldige succes in Nederland ging Vlaanderen massaal voor de bijl voor de hitmusical ‘Mamma Mia’ getuige de 7 nominaties die de productie kreeg. Hiermee is de productie na Dracula de meest-genomineerde. Joop van den Ende Theaterproducties bracht de productie ook naar Antwerpen, met een Vlaamse cast die werd aangevoerd door Vera Mann. Zij speelde na Simone Kleinsma ook de hoofdrol in ‘Mamma Mia’ in het Beatrix Theater in Utrecht.  Mann won vorig jaar al een Vlaamse Musicalprijs voor haar rol in ‘Passion’ en is dit jaar opnieuw genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Donna). Ook Sasha Rosen, bekend van de Nederlandse ‘Mamma Mia’, bleef in de Vlaamse versie niet onopgemerkt. Zij krijgt een nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol (Sophie).  In totaal maakt de productie kans op zeven prijzen: de nominaties zijn voor Beste Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Vera Mann), Beste Vrouwelijke Bijrol (Myriam Bronzwaar en Sasha Rosen), Beste Mannelijke Bijrol (‘Flikken’-acteur Mark Tijsmans), Beste Inhoudelijke Prestatie (hertaling van Els De Schepper) en Beste Song (De Winnaar krijgt de macht).  Net als alle andere musicals die in aanmerking komen, kan ‘Mamma Mia’ ook de Princess-Publieksprijs in de wacht slepen (stemmen op [url=http://www.musicalsite.be]http://www.musicalsite.be)[/url] 

De musical ‘Jesus Christ Superstar’ (Joop van den Ende Theaterproducties) kan rekenen op 2 nominaties: Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Casey Francisco) en Beste Song (Hoe moet ik van hem houden).
De familieproductie ‘Muis’ (Theater Terra) maakt ook kans op 1 Vlaamse Musicalprijs: Sander Donker is voor het scenario ervan genomineerd in de categorie Beste Inhoudelijke Prestatie.
Allard Blom is genomineerd voor de vertaling van ‘Dracula’ (Music Hall). Deze productie krijgt in totaal 10 nominaties.  Verder zijn er nog ‘Pinokkio’ (4 nominaties) en ‘In ‘t Witte Paard’ (3 nominaties).

Naast een feestelijke en tegelijk ongedwongen prijsuitreiking is er ook een schitterend showprogramma. Tal van musicalartiesten vertolken, met live-orkest, de nominaties in de categorie ‘Beste Song’ brengen (vaak exclusief) een voorsmaakje van het veelbelovende nieuwe musicalseizoen. Onder hen Vera Mann, Casey Francisco, Hans Peter Janssens, en speciaal uit Groot-Brittannie de West End-musicallegende Rosemary Ashe (The Killer Soprano). Voor haar schreef Andrew Lloyd Webber de rol van operadiva Carlotta in The Phantom of the Opera. Stijlvolle en gevatte gastheer van de avond is zoals bij de twee vorige edities - Jo De Poorter.

De jury van de Vlaamse Musicalprijzen bestaat opnieuw uit voorzitster Leah Thys (actrice/docente), mediaman Jo De Poorter en de Vlaamse musical-vakpers: Wilfried Eetezonne (De Morgen), Guy Van Vliet (Het Laatste Nieuws/Musicalsite), Luc Milio (Radio 2), Herman Van Doninck (Gazet van Antwerpen/De Zondag), Guy Van Roy (TV-Gids/Zone 02-03-09) en Christel Carnas (Musicals).

De Vlaamse Musicalprijzen 2006 vinden plaats in De Zuiderkroon, Vlaamse Kaai 81-83 in Antwerpen op maandag 25 september om 20u15Iedereen kan de avond meemaken.  Kaarten kosten 30 euro (+ 2 euro reservatiekosten). Ze kunnen worden besteld op
0032 3/755 04 65 (ma t/m vr van 10u tot 19u en za van 10u tot 14u). ATV zendt de Vlaamse Musicalprijzen rechtstreeks uit.  De uitzending wordt ook op hun ‘video on demand’-platform geplaatst bij Telenet, zodat heel Vlaanderen (tegen betaling) digitaal het programma kan zien.De genomineerden per categorie:

Beste Musical
Dracula (Geert Allaert Theaterproductie)
Mamma Mia (Joop van den Ende Theaterproducties)
Pinokkio (Studio 100)

Beste Regie
Frank Van Laecke (Dracula)
Frank Van Laecke (In ‘t Witte Paard)
Jasper Verheugd (Pinokkio)

Beste Vrouwelijke Hoofdrol
Casey Francisco (Maria Magdalena - Jesus Christ Superstar)
Vera Mann (Donna - Mamma Mia)
Ann Van den Broeck (Adriana - Dracula)

Beste Vrouwelijke Bijrol
Myriam Bronzwaar (Tanja - Mamma Mia)
Hilde Norga (Nina - Dracula)
Sasha Rosen (Sophie - Mamma Mia)

Beste Mannelijke Hoofdrol
Hans Peter Janssens (Dracula - Dracula)
Ivan Pecnik (Gepetto - Pinokkio)
Chris Van den Durpel (Leopold - In ‘t Witte Paard)

Beste Mannelijke Bijrol
Frank Focketyn (Piccolo - In ‘t Witte Paard)
Mark Tijsmans (Harrie - Mamma Mia)
Door Van Boeckel (Nar - Dracula)

STIHMUL-prijs voor Aanstormend Talent
Lokke Dieltiens
Steven Prengels
Bruno Van Heystraeten

Beste Inhoudelijke Prestatie
Allard Blom (vertaling Dracula)
Els De Schepper (her-vertaling Mamma Mia)
Sander Donker (scenario Muis)

Beste Creatieve Prestatie
Martin Michel (choreografie Dracula)
Jaak Van den Velde (lichtontwerp Dracula)
Werner Welslau en Marina Smolders (coaching kinderen Pinokkio)

Beste Song
Bij jou (Dracula)
De winnaar heeft de macht (Mamma Mia)
Hoe moet ik van hem houden (Jesus Christ Superstar)

Juryprijs voor Bijzondere Verdienste
Deze prijs wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking)
 
Princess Publieksprijs
De Sneeuwkoningin
Dracula
In ?t Witte Paard
Je Negeert de Waarheid
Jesus Christ Superstar
Mamma Mia
Muis
Nonsens
Pietje Bell
Pinokkio
Soldiers of Love
The Holiday Love Showreacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Dracula

musical

Producent: Geert Allaert Theater Productie
Jaar: 2005
Genre: Cult

Meer info? Klik hier

Hans Peter Janssens

musical

Plaats: Brugge
Geb.datum: 19-03-1962

Meer info? Klik hier