Dré Hazes jr. opnieuw in musical Kruistocht in Spijkerbroek

Datum: 19-06-09


Dré Hazes jr. zal aankomend theaterseizoen opnieuw te zien zijn in de musical Kruistocht in Spijkerbroek, welke wegens groot succes verlengd is.

Dré zal op zaterdag 17 oktober 2009 nog tweemaal de rol van Frank vertolken in zijn woonplaats Almere in Schouwburg Almere .
Kruistocht in Spijkerboek werd maar liefst 5 maal genomineerd voor de Musical Awards 2009. Zij ontvingen onder andere een nominatie voor Aanstormend Talent voor Timo Descamps. Timo zal opnieuw de hoofdrol van Dolf Wega op zich nemen. Naast hem zullen ook Janke Dekker, Dieter Troubleyn, Peter Ohlenschlager, Nikolai Slisser, Ger Savelkoul, Michael de Vriend, Gert Jan Louwe, Bart van der Meer, Soy Kroon, Danny de Jong en Jeffrey Italiaander te zien zijn.
Afgelopen seizoen werden er al ruim 70 voorstellingen gespeeld. Door het grote succes van de musical en vrijwel alleen uitverkochte zalen komen daar nog eens 20 voorstellingen bij.
Kruistocht in Spijkerbroek is van 25 september 2009 t/m 24 januari 2010 in diverse Nederlandse theaters te zien.

De Vlaamse Timo Descamps speelde eerder al de rol van Jo in Spring, de Belgische tegenhanger van de tv serie Topstars van Studio 100. Verder was hij te zien in Steracteur Sterartiest, de Belgische versie van So you wanna be a Popstar. Voor Nickelodeon presenteerde hij Superstar: The Battle. Dit was de eerste kennismaking van het Nederlandse publiek met de talentvolle Timo. Dit jaar ontving hij voor zijn rol van Dolf in Kruistocht in Spijkerbroek een nominatie voor de Musical Award Aanstormend Talent.
Musicalster Janke Dekker speelde grote rollen in onder andere de musicals Evita, De man van La Mancha, Carmen, Camille en Narnia de Musical. Daarnaast presenteerde zij Heartbeat Café en zal zij dit jaar, evenals afgelopen jaar, deel uitmaken van de jury van het programma Korenslag. Daarnaast is Janke Dekker als vocale leiding betrokken bij de ontwikkeling van Kruistocht in Spijkerbroek.

Kruistocht in Spijkerbroek
In Kruistocht in Spijkerbroek volgen we de vijftienjarige Dolf, die als proefpersoon in een tijdmachine stapt en in de Middeleeuwen belandt. Daar komt hij midden in een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg van Keulen naar Jeruzalem, om de stad te bevrijden van de Saracenen. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, infectieziekten en aanvallen van rovende ridders. Naarmate de kruistocht vordert, realiseert Dolf zich meer en meer dat het gevaar niet van buitenaf komt, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

De cast van deze musical wordt gevormd door 70 jonge en volwassen acteurs en daarmee is Kruistocht in Spijkerbroek de grootste Nederlandse reizende musicalproductie ooit. Regie en het concept zijn uitgevoerd door Rogier van de Weerd.
Jeroen Sleyfer schreef de muziek en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom en de tekstschrijver is Marc Veerkamp.
Kruistocht in Spijkerbroek is een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater.

http://www.kruistochtdemusical.nl


reacties

19-06-09 @ 15:05
Wat raar dat Dré verder gaat. Toen hij als gast bij Life and cooking was gaf hij te kennen dat hij het helemaal niet leuk vond....

Om het geld??? Voor ze moeder???
19-06-09 @ 16:20
Voor meer bekendheid?? Je weet maar nooit
19-06-09 @ 16:24
Tja geld doet wonderen he
19-06-09 @ 17:45
inderdaad, ik heb hem horen zeggen dat ie het wel genoeg vond...
19-06-09 @ 22:57
Ik heb toch niet het idee dat het aandeel van "Dré" heel groot is...
19-06-09 @ 22:59
Ik bedoel: het gaat om Dolf en die naam Frank kom ik in het hele persbericht verder nergens tegen. Waarom dan een heel bericht wijden aan een of andere bijrol die bovendien nog maar twee keer op gaat, omdat het nu toevallig Dréetje Hazes is?
20-06-09 @ 10:04
Inderdaad. Bekende namen genereren publicitiet; dat weten we nu toch wel. De rol is inderdaad niet groot, en voor de mensen die allergisch zijn voor de naam Hazes weten ze waar ze niet heen moeten gaan, en dus ook wanneer ze wel kunnen gaan.
20-06-09 @ 13:29
Tja, dat is duidelijk. Mijn vraag was ook meer retorisch. Toch blijft het me na al die tijd nog steeds verbazen... ik wil er gewoon niet aan...
06-08-09 @ 03:39
Ik speel in de voorstelling en ken Dré persoonlijk ; Hij gaat ABSLOUUT niet door, Speelt maar 1 voorstelling ( in zijn eigen woonplaats ) en dat is het.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Kruistocht in Spijkerbroek


Producent: Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT)
Jaar: 2008
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier