Eigen hangaar voor musical Soldaat van Oranje

Datum: 15-03-10


Vanaf oktober 2010 is de grootschalige musical Soldaat van Oranje te zien in De TheaterHangaar, een nieuw theater op voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg in de gemeente Katwijk.

Vandaag werd het terrein waar het theater gebouwd wordt, overgedragen door ondertekening van de huurovereenkomst. De staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, Frank Jongbloed, directeur RVOB en Jos Wienen, burgemeester van Katwijk droegen de sleutel van het terrein over aan producent Fred Boot, regisseur Theu Boermans en scenarioschrijver Edwin de Vries.

Het is mogelijk een theater op deze unieke locatie te vestigen dankzij medewerking van Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB), onderdeel van het Ministerie van Financi├źn, en de Gemeente Katwijk. Voor De TheaterHangaar wordt een voormalige vliegtuighangaar verbouwd tot comfortabel theater met ruim 1100 stoelen, verschillende foyers, een sfeervolle brasserie en een volwaardig restaurant.

Soldaat van Oranje wordt geproduceerd door NEW Productions, een samenwerkingsverband van investeringsmaatschappij Amerborgh bv en Volterra, moedermaatschappij van onder andere Montecatini Management. Deze nieuwe producent legt zich voornamelijk toe op oorspronkelijk Nederlands muziektheater.

NEW Productions staat onder leiding van Fred Boot. Behalve Soldaat van Oranje brengt NEW Productions volgend seizoen in samenwerking met Mark van Ierssel (Mark Events) de musical Sesamstraat.
Voor Soldaat van Oranje werkt NEW Productions nauw samen met Robin de Levita, Diederick van Eck (Private Sound) en Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van de Soldaat van Oranje. Met De Levita worden ook andere projecten ontwikkeld.

musical

reacties

15-03-10 @ 20:43
Ik ben daar een keer geweest tijdens een theatervoorstelling. Heel gaaf omdat je zoveel mogelijkheden hebt, maar het ligt ontzettend afgelegen en is slecht bereikbaar. Hopelijk gaan ze daar wat aan doen.
Mo
Mo
16-03-10 @ 10:56
Ben benieuwd!
16-03-10 @ 11:51
De voorstelling die ik in de hangaar heb gezien vond ik qua vormgeving en mogelijkheden ook erg gaaf. Toen reed er op initiatief van het gezelschap een gratis busje van Leiden Centraal naar de hangaar, een ritje van ongeveer 10-15 minuten. Toen was er echter niet zo veel publiek als bij SvO, dus die dienst is dan ook minder makkelijk uitvoerbaar.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Soldaat van Oranje De Musical


Producent: New Productions BV
Jaar: 2010
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier

Loes Haverkort

musical

Geb.datum: 19-01-1981

Meer info? Klik hier