Ernst-Daniël Smid krijgt lintje

Datum: 09-05-08


Ernst-Daniël Schmidt is vrijdag in Bussum benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Hij kreeg deze onderscheiding ter gelegenheid van zijn 30-jarige loopbaan als artiest. De versierselen zijn hem opgespeld door de Bussumse burgemeester M. Schoenmaker.
In zijn toespraak benadrukte Schoenmaker dat Ernst-Daniël zich al 30 jaar lang „op exceptionele wijze verdienstelijk maakt voor de klassieke muziek”. „Het talent van de heer Smid dwingt veel respect af, alsmede de wijze waarop hij dat talent heeft ingezet voor de samenleving”, aldus de burgemeester.

Ernst-Daniël studeerde aan het conservatorium en hij reisde sinds 1978 als solist, verbonden aan diverse operahuizen, heel Europa door. Ook speelde hij in musicals en operette en drukte hij zijn stempel op diverse televisie- en radioprogramma's. Naast zijn loopbaan als artiest zet Smid zich in voor verschillende goede doelen.

bron: Telegraaf


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Ernst Daniël Smid

acteur

Plaats: Bussum
Geb.datum: 06-05-1953

Meer info? Klik hier