Extra voorstellingen Turks Fruit

Datum: 01-03-06


De Nederlandse rockmusical Turks Fruit wordt na een succesvolle landelijke tournee verlengd. De uitstekend ontvangen productie is van woensdag 3 tot en met zondag 15 mei te zien in het Pepsi Stage Theater te Amsterdam (naast Heineken Music Hall). De hoofdrollen worden vertolkt door Antonie Kamerling, Jelka van Houten, Sjoerd Pleysier en Ellen Evers. De extra voorstellingen zijn van woensdag tot en met zondag te zien om 20.15 uur.Turks Fruit ging op 20 november 2005 in première in de Schouwburg Tilburg. De musical is gebaseerd op een van de mooiste en meest gelezen boeken uit de Nederlandse literatuur. Script: Dick van den Heuvel, liedteksten Sjoerd Kuyper, muziek Jan Tekstra en Fons Merkies, regie en dramaturgie Peter de Baan.

Schrijver Jan Wolkers liet zich na de première het volgende ontvallen: Schitterend, ontroerend, bijzonder. Er zit amusement in, maar ook drama. Precies de ingrediënten die een musical nodig heeft. Het is alles wat Shakespeare beoogde.

Pers en publiek zijn unaniem in het positieve oordeel over de voorstelling. De Volkskrant kopte: `Alles klopt bij meesterlijke musical Turks Fruit’ op 22 november. Patrick van den Hanenberg schreef in zijn recensie: Het boek Turks Fruit van Jan Wolkers is geweldig. Dat weten we al 35 Jaar. De film is onlangs uitgeroepen tot de beste Nederlandse film. De gelijknamige musical kan nu ook in de succesreeks worden geplaatst.

Henk van Gelder oordeelde in NRC Handelsblad: `Turks Fruit de musical staat ook zonder de roman’. Henk van Gelder noteerde ondermeer ‘dit spannende weefwerk van tekst en muziek behoort tot de beste, origineel Nederlandse musicals die ik in lange tijd heb gezien.’

Turks Fruit is een productie van Stichting Beeldenstorm. Tourneeplanning Harry Kies Theaterprodukties. Op initiatief van de Zuidelijke Theaters Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.


Turks Fruit

musical

Producent: Stichting Beeldenstorm
Jaar: 2005
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Ellen Evers


Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 28-01-1966

Meer info? Klik hier