Fred Butter in All Shook Up - Love me Tender

Datum: 12-06-09


Fred Butter gaat een hoofdrol spelen in de swingende rock ‘n’ roll musical All Shook Up - Love Me Tender. Hij zal de rol van Jim Haller, de vader van het door Brigitte Heitzer gespeelde personage Natalie gaan vertolken.

Fred was eerder te zien in Mamma Mia! en recentelijk als Korchak in Tarzan. Andere hoofdrollen in deze feelgoodmusical worden gespeeld door René van Kooten, Tommie Christiaan en Gemma van Eck. All Shook Up - Love me Tender is een nieuwe Nederlandse musical met de 25 grootste hitsongs van rocklegende Elvis Presley en beleeft haar Europese première op 22 november in Breda waarna de voorstelling te zien is in theaters door heel Nederland.
Fred Butter speelde eerder rollen in de musicals Amerika, Amerika, Evenaar en Barnum en brak internationaal door met de rol van Rum Tum Tugger in de musical Cats. Daarna volgden hoofdrollen in de musicals Sweet Charity, La Cage Aux Folles, Singin’ In The Rain, Larry, Irma La Douce, MAMMA MIA! en Tarzan. Ook was hij te zien in een zelfgeschreven theaterprogramma ter behoeve van De Zonnebloem en in het toneelstuk Op Blote Voeten in het Park.Tevens voert hij regelmatig de regie bij tekenfilmseries als Pokémon en Yin Yang Yo en heeft hij reeds aan vele karakters zijn stem geleend, waaronder Brilsmurf en Melman in Madagascar. Sinds 2006 is Fred eigenaar en creatief directeur van de Fred Butter Soundstudio, waar onder andere de nasynchronisatie plaatsvindt van alle Jetix tekenfilmseries. Fred is door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond onderscheiden met De Gouden Notenkraker.

All Shook Up-Love Me Tender vertelt het verhaal van de macho Chad (René van Kooten) die met motorpech strandt in een klein plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, een leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo slaperige plaatsje door hem binnen 24 uur compleet op z’n kop gezet. Ook het leven van garagemonteur Natalie (Brigitte Heitzer), krijgt van de ene op de andere dag een totaal andere wending. De jonge vrouw droomt er al tijden van de wijde wereld in te trekken en ziet in de sexy Chad de ideale reisgezel. Zij probeert hem op eigenzinnige wijze hiervan te overtuigen. Deze swingende jukeboxmusical zit vol liefde, avontuur en humor. De liedteksten worden vertaald door Jan Rot en het script is van Pieter van de Waterbeemd.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

All Shook Up


Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2009
Genre: Pop musical

Meer info? Klik hier

Fred Butter

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 13-06-1957

Meer info? Klik hier