Herneming Lelies met CD, nieuw lied en nieuwe castleden

Datum: 21-11-14


Floris Devoogt en Ivo Chundro zullen een rol gaan spelen in de herneming van Lelies. Tevens zal de voorstelling op CD verschijnen.

Op 20 november 2011 ging de allereerste eigen musicalcreatie van Judas Theaterproducties in première. LELIES kwam tot leven. Deze musicalcreatie over een onmogelijke liefde was al snel “the talk of town”. Niemand bleef onbewogen bij deze hartverwarmende maar tegelijk ook hartverscheurende voorstelling. Toen op 30 december 2011 het doek viel over deze voorstelling wist iedereen: dit is niet het einde van "Lelies". Drie jaar later komt LELIES terug in het theater. Vanaf 5 februari tot en met 27 maart kan het publiek genieten van deze voorstelling. Judas Theaterproducties staat opnieuw garant voor een authentiek verhaal met een ongewijzigd creatief team. In de cast duiken er twee nieuwe namen op: Floris Devooght en Ivo Chundro. De fans van het eerste uur kunnen binnenkort ook de CD van deze voorstelling aanschaffen. Deze komt uit op 10 maart 2015.

Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk "Les Feluettes" van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. Een groep gevangenen o.l.v. de oude Simon Doucet voeren een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit in een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang, onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema's het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen.
Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 verfilmde de Canadese regisseur John Greysn het scenario. De film won verschillende prijzen, waaronder een Genie Award voor 'Beste Film'.

De musical LELIES ging op 20 november 2011 in première. De recensies waren lovend en op de Vlaamse MusicalPrijzen kaapte deze creatie maar liefst 5 prijzen weg, waaronder de felbegeerde “Beste Musical”. Tevens werd de voorstelling 5 maal genomineerd voor de Musicalworld Awards van 2012.


Judas TheaterProducties mag rekenen op een quasi ongewijzigde cast: Hans Peter Janssen, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert De Vis, Ara Halici, Sebastien De Smet en Laurenz Hoorelbeke zijn opnieuw van de partij. Twee nieuwe namen prijken op de affiche: Ivo Chundro en Floris Devooght.

Ivo Chundro NEEMT de rol van Lydie-Ann de Rozier over van Christian Celini. Het Nederlandse musicalpubliek kent hem zeker. Ivo speelde de laatste tien jaar mee in alle grote producties. Zijn spel bleef niet onopgemerkt. In 2003, 2007 en 2009 werd Ivo genomineerd voor de John Kraaykamp Musical Award voor respectievelijk beste mannelijke hoofdrol in “Alladin”, beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in “Honk!” en beste mannelijke bijrol voor zijn rol van Eddy de Bokser in “The Wild Party”. Ivo maakt deel uit van “The Young Rat Pack” en met de jongensgroep die centraal stond in “Boyband” scoorden ze een hit met ‘Driving me crazy’. Als danser werkt hij met o.a. Enrique Iglesias, Kylie Minoque, Rene Froger, Linda Wagenmakers, De Dolly Dots en “Symphonica in Rosso” met Diana Ross.

Floris Devooght vervoegt het ensemble. Hij is laatstejaarsstudent Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Vorig seizoen maakte hij zijn professioneel debuut in de spektakelmusical “14-18” waar hij deel uitmaakte van het ensemble en understudy was voor de rol van Kamiel. In de zomer van 2014 was Floris te zien als koning Louis August in de openluchtmusical “Marie Antoinette”.

Het publiek en de pers die de voorstelling in 2011 zagen, waren laaiend enthousiast. Zo schreef de Gazet van Antwerpen over de première: Een hele schare BV’s keek gisteravond met verstomming geslagen naar de première van de bloedmooie musical “Lelies”. De puurheid en intensiteit van dit liefdesverhaal liet niemand onberoerd. Ontelbare keren vroeg men naar de muziek van deze voorstelling. Speciaal voor de herneming worden deze liedjes opgenomen op CD. Componist Sam Verhoeven en schrijver Allard Blom schreven een nieuw nummer: “De Leugen regeert”. De CD-opnames zijn gepland in februari in de opnamestudio in Sint-Niklaas.

Vanaf 10 maart 2015 zal deze CD te verkrijgen zijn in de theaters en op de webshop van Judas TheaterProducties. Er kan nu al ingetekend worden om deze CD aan te schaffen op http://www.judastheaterproducties.be .reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Lelies

musical

Producent: Judas Theaterproducties
Jaar: 2011
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Ivo Chundro

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 24-03-1976

Meer info? Klik hier