Hoofdrol voor Mini en Maxi in musical Dorus

Datum: 31-01-09
Bron: BN de Stem


Karel de Rooy en Peter de Jong, alias het duo Mini en Maxi, daan de hoofdrollen spelen in de musical over de theater- en televisie-entertainer Tom Manders, schepper van de zwerver Dorus.

De voorstelling beleeft op 25 januari volgend jaar zijn première in Amsterdam.

Producenten van de musical Dorus zijn Evert de Vries, Albert Verlinde en Roel Vente.

Het idee voor Dorus komt van Evert de Vries, de leider van het Amsterdams Kleinkunstfestival, dat elk jaar een min of meer biografische voorstelling produceert rond een grote naam uit de Nederlandse amusementswereld.

Meestal zijn die kleinschalige producties alleen te zien in een bescheiden tournee.

Dankzij de samenwerking met Verlinde en diens productiebureau V&V Entertainment wordt Dorus groots opgezet. Nu al zijn er honderd voorstellingen aan de schouwburgen verkocht.

De nieuwe musical past in het beleid van Verlinde en Vente om meer nieuwe eigen Nederlandse producties te brengen. "Met eigen musicals over Jacques van Tol en Billie Holiday hebben we al naam op het gebied van biografische voorstellingen. Daar willen we mee doorgaan. Na de voorstelling over Manders brengen we over twee jaar ook een musical ook over Toon Hermans. In ontwikkeling is ook een voorstelling over Vincent van Gogh. Pieter van de Waterbeemd schrijft de tekst en de muziek is van Han Koreneef."

Tom Manders overleed in 1972, en De Vries gelooft dat de tijd rijp is voor een musical over zijn persoon "De oude generatie kent hem goed. Jongeren kunnen nog steeds zijn liedjes meezingen, zoals Zorg dat je erbij komt en Twee motten."

Dorus werd internationaal bekend met de sketch waarin hij een langzaam dronken wordende archivaris een nieuwe type muizenval laat registreren. In 1967 won hij daarmee een Zilveren Roos op het Festival van Montreux.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Een avond met Dorus

musical

Producent: Albert Verlinde Entertainment
Jaar: 2014
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier