Jeroen Phaff in Elvis Costello’s The Juliet Letters

Datum: 17-02-10


Lieve Julia heet de voorstelling die is gebaseerd op het album The Juliet Letters van Elvis Costello. Een Nederlandse bewerking van brieven aan Shakespeare's Julia.

Wat eerst een mythe leek blijkt werkelijkheid te zijn. Tot op de dag van vandaag worden er brieven gestuurd naar Verona, gericht aan Shakespeare’s Julia. Dit verhaal, toen nog als onbekend gegeven, heeft de wereldberoemde songwriter en zanger Elvis Costello geïnspireerd om zelf zulke brieven te schrijven; allen vanuit een ander personage. Nadat hij het Brodsky Quartet had ontmoet, was een zeer vruchtbare samenwerking geboren en zagen uiteindelijk 20 muzikale brieven het licht.

Musicalster Jeroen Phaff en violiste en zangeres Sanne Hamel twijfelden geen moment over de vraag of dit stuk ook in het Nederlands uitgevoerd kon worden. Het Juliet Quartet werd gevonden in vier jonge getalenteerde musici. Samen met Jeroen Phaff vormen zij een orkest dat The Juliet Letters van Elvis Costello op een eigen, treffende manier neerzet. De prachtige vertalingen van Toine Paauwe laten je geloven in de teksten zoals Elvis Costello deze aan Romeo’s Julia toedichtte.

Zang: Jeroen Phaff
Juliet Quartet: Mirjam Wijzenbeek (eerste viool), Sanne Hamel (tweede viool), Rani Kumar (alt viool), Sarah Wijzenbeek (cello)
Regie en vormgeving: Jos Groenier
Vertaling: Toine Paauwe

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Jeroen Phaff

musical


Meer info? Klik hier