Jos Brink krijgt beeld in Carré

Datum: 14-04-09


Precies 20 maanden na zijn dood zal mevrouw Carolien Gehrels, wethouder van cultuur van Amsterdam, in aanwezigheid van Frank Sanders, familie, vrienden en collega’s een bronzen buste van Jos Brink onthullen in Koninklijk Theater Carré.

Hein Jens, directeur Koninklijk Theater Carré: “In de Carré collectie waarin Oscar Carré, André van Duin, Beppie Nooy, Youp van ’t Hek, Herman van Veen, Toon Hermans en Freek de Jonge door het gebouw zijn opgesteld, past de buste van Jos volledig. In zijn lange, maar vooral creatieve carrière heeft hij in Carré vele malen samen met Frank Sanders de meest mooie musicals geproduceerd en opgevoerd (Maskerade, Amerika Amerika, Evenaar, Madame Arthur, Max Havelaar, Revue Revue, Cinderella). Hij was een waar vriend van Carré”

Het is beeldhouwer Kees Verkade wederom gelukt een prachtig beeld van de publiekslieveling te creëren. Na Oscar Carré en André van Duin is dit het derde kunstwerk van Verkade dat de gangen van het theater siert.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Jos Brink

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 19-6-1942

Meer info? Klik hier