Kandidaten Assepoester TV-Serie geselecteerd.

Datum: 11-09-07


Gisteren is er tijdens de landelijke auditiedag voor de nieuwe TROS tv-serie ‘Van Assepoester tot Prinses’ een droom werkelijkheid geworden voor 12 gelukkige meisjes, uit iedere provincie één.

Nadat zij in verschillende rondes hun prinsessenvaardigheden hebben laten zien, zijn zij door een vakkundige jury uitgekozen om deel te nemen aan de TROS tv-serie waarin zij leren om een ´echte´ prinses te zijn. Uiteindelijk mag één van de prinsesjes naar de VIP-première van de musical Assepoester op 24 november in het Efteling Theater. ‘Van Assepoester tot Prinses’ wordt vanaf 17 oktober wekelijks uitgezonden om 15.25 uur bij Z@PP op Nederland 3.

Uit de ruim 3800 aanmeldingen die de afgelopen weken zijn binnengestroomd via de website van de TROS zijn er in de voorselectie 120 kandidaatjes, 10 uit iedere provincie, uitgekozen om verder te strijden. Zij hebben meegedaan in de auditierondes in de Efteling gisteren. De meisjes, allemaal in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en uit alle provincies van Nederland, lieten door middel van verschillende opdrachten hun ‘prinsessentalent’ zien. Zo moesten zij onder andere vriendschap sluiten met échte muizen, als een heuse Assepoester een tafel dekken voor 3 personen en tot slot het sprookje Assepoester in eigen woorden vertellen.

Shoppen met Do
Uiteindelijk koos een vakkundige jury bestaande uit o.a. Do (Assepoester in de gelijknamige musical), Peter van der Vorst (royaltykenner), Thomas Berge (zanger en voor veel meisjes ‘prins op het witte paard’) en Olaf Vugts (directeur van de Efteling en ‘sprookjeskenner’) de 12 gelukkige winnaressen uit. De prinsesjes in spe mogen deelnemen aan 7 ´prinsessenworkshops´ in de komende periode. Deze workshops zijn onder andere: paardrijden, shoppen met Do en een metamorfose ondergaan met visagist Mari van de Ven. Uiteindelijk mag de ultieme winnares haar net geleerde vaardigheden in de praktijk brengen op 24 november a.s. Zij mag naar VIP-première van de musical Assepoester in het Efteling Theater. Hoe het de prinsessen in spe vergaat, is te zien in de tv-serie ‘Van Assepoester tot Prinses’ die vanaf woensdag 17 oktober wekelijks wordt uitgezonden om 15.25 uur op Nederland 3.

‘Van Assepoester tot Prinses’ is een productie van Efteling Media in opdracht van de TROS in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente. De musical Assepoester is een voorstelling van het bekende duo Rodgers en Hammerstein, dat ook verantwoordelijk was voor de wereldberoemde productie ‘The Sound of Music’. Deze sprookjesachtige musical met zangeres Do in de hoofdrol is vanaf 14 november exclusief te zien in het Efteling Theater. De productie is in handen van Efteling Theaterproducties in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente. Kaarten kunnen worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur en via http://www.efteling.com.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Assepoester


Producent: Efteling Theaterproducties / V&V Producties (voor Antwerpen in samenwerking met Music Hall)
Jaar: 2007
Genre: Sprookje

Meer info? Klik hier