Kiki Classen en Stan Limburg in reprise Op Hoop Van Zegen!

Datum: 22-04-09


Kiki Classen en Stan Limburg vanaf half september te zien in dubbelrol in de succesreprise van Op Hoop van Zegen.

Nadat producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen eind januari lieten weten dat hun musical Op Hoop van Zegen ook volgend seizoen in de theaters te zien zal zijn, is vandaag bekend geworden dat Kiki Classen en Stan Limburg in deze reprise van Op Hoop van Zegen De Musical te zien zullen zijn. Ze vervangen dan Metta Gramberg en Arie Cupé.

Kiki Classen zal als de echtgenote van reder Bos (Ben Cramer) te zien zijn en als de vissersvrouw Truus. Na Pietje Bell en Wat Zien Ik?! wordt dit de derde musicalrol voor de Zeg ‘ns AAA-actrice, die momenteel nog met Peter Lusse in de komedie Niet voor de Poes te zien is.
De rollen van Kaps, de boekhouder van Reder Bos en Cobus, broer van Kniertje (gespeeld door Ellen Pieters) zullen tijdens de reprise worden vertolkt door Stan Limburg. Ook hij was eerder te zien in de musical Pietje Bell, deed veel nasynchronisatiewerk en is een bekend gezicht van theater en televisie.

Op Hoop van Zegen De Musical beleeft vanaf half september haar succesreprise.

Er verschenen lovende recensies. Zo schreef de Telegraaf “Het openingsnummer ‘Op Hoop van Zegen’ zorgt meteen voor kippenvel” en “ De ballede ‘Achter de Horizon’ is van een enorme schoonheid.” Ook Trouw bracht lovende woorden “Pieters (Kniertje) gooit haar hele ziel en zaligheid in de rol” en “Charly Luske zingt ruig, maar ook mooi ijl hoog”, “Hilke Bierman is sterk en warm als Jo” en “Ben Cramer (Reder Bos) laat vooral kracht horen.”

Op Hoop van Zegen:
Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

De musicalversie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met veel vaart en prachtige muziek zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom weten te ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Op Hoop van Zegen, met onder andere Ben Cramer, Ellen Pieters, Charly Luske, Hilke Bierman en Job Bovelander is dit seizoen nog tot mei in de theaters te zien en zal daarna in het najaar vanaf half september een succesreprise beleven. Voor meer informatie over deze musical kunt u kijken op http://www.ophoopvanzegendemusical en http://www.ruuddegraaf.nl.
reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Op Hoop van Zegen

musical

Producent: Ruud de Graaf en Cornellisen producties
Jaar: 2008
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Ellen Pieters

musical

Geb.datum: 29-02-1964

Meer info? Klik hier