Marjolijn Touw naar Mary Poppins

Datum: 19-11-09
Bron: persbericht


Marjolijn Touw zal vanaf maart 2010 te zien zijn in de rol van Miss Andrew in Mary Poppins.

Ze zal dan te zien zijn met o.a. Hugo Haenen, Maike Boerdam en William Spaaij. Mary Poppins is de musical van Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. Deze nieuwe, magische productie zal volgend jaar op 11 april in première gaan in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Miss Andrew is de voormalige nanny van de familie Banks. In tegenstelling tot haar kleurrijke opvolgster Mary Poppins, is Miss Andrew een onverbiddelijke vrouw die slechts één manier van doen kent – háár manier.
Op dit moment schittert Marjolijn Touw in haar rol als Moeder Vrijmoeth in Ciske de Rat – de Musical, waarvoor zij in juni 2008 een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijk Bijrol ontving. Op zondag 29 november speelt zij deze rol voor de allerlaatste keer. Na haar opleiding aan de Academie voor de Kleinkunst vertolkte Marjolijn diverse rollen waaronder die van Mamma Morton in de musical Chicago, Roos in Mamma Mia! en Sadista in The Wiz.

Naast haar carrière in het theater, was de veelzijdige Marjolijn ook meerdere malen te zien en te horen op radio en televisie. Marjolijn was de eerste Annie de Rooy in het tv programma van Paul de Leeuw, zij speelde de rol van barvrouw Hanny in de serie Het Zonnetje In Huis en zij is vast jurylid geweest van het programma Una Voce Particolare. Daarnaast was Marjolijn de vaste invalster voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen en leent zij haar stem veelvuldig aan animatie films en series zoals 101 Dalmatiërs en Finding Nemo. Marjolijn is tevens docent Musical Repertoire op Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.
Mary Poppins vertelt het verhaal van de wonderbaarlijke nieuwe nanny van de familie Banks: Mary. Ze beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere taak of gebeurtenis in een wonderlijk avontuur voor het hele gezin. Zij verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen.


reacties

19-11-09 @ 12:02
Hmm jammer. Marjolijn heeft in Ciske al een kleine rol, maar heeft wel een erg mooie scene's. Miss Andrews heeft maar 1 scene.. En dat was het..
19-11-09 @ 12:27
Euhm dokter, ik weet dat je mary poppins saai vind maar heb je echt liggen slapen?;)

Ze komt in 2 scene's voor! Maar ik geef toe het is weer erg weinig Marjolein on stage!
19-11-09 @ 12:35
Twee? Nouja.. In iedergeval is het een hele kleine rol wink
Enne het is al weer 3 jaar geleden ofzo :p
19-11-09 @ 14:59
Kan Marjolijn zo hoog zingen dan?
19-11-09 @ 21:35
I LOVEEEE MARJOLIJN TOUW
20-11-09 @ 08:27
Euhm, niets tegen Marjolein, want het is een topper, maar met zo een kleine rol lijkt het mij toch dat getracht wordt een bekend gezicht toe te voegen aan een produktie om publiek te trekken.
07-03-10 @ 20:53
Marjolijn gaat maar een aantal maanden spelen in Mary P daarna gaat ze de overstap maken naar Petticoat.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Mary Poppins

musical

Producent: Joop van den Ende Theaterproducties
Jaar: 2010
Genre: Feel Good

Meer info? Klik hier

Marjolijn Touw

musical

Geb.datum: 01-10-1962

Meer info? Klik hier