Mary landt ook in Melbourne

Datum: 29-07-10
Bron: aussietheatre.com


Vanavond vindt "Down Under" de première van Mary Poppins plaats. Daarmee is naast New York en Scheveningen, Melbourne de derde stad waar Mary momenteel dagelijks neerstrijkt.

Verity Hunt-Ballard is de Australische actrice die Mary Poppins mag gaan spelen. In tegenstelling tot Noortje Herlaar werd zij niet via een tv-casting gevonden, maar kreeg ze de rol na een zeer intensief auditieproces. De Australische versie zit vol met topnamen, zoals die van West End ster en drievoudig Olivier-winnaar Philip Quast (The Fix, Sunday in the Park with George, South Pacific) als Mr. Banks, Marina Prior (Christine, Phantom of the Opera, Australië) als Mrs. Banks en Debra Byrne (Norma Desmond, Sunset Boulevard, Australië) als Vogelvrouwtje. Matt Lee, jurylid en choreograaf van de Australische versie van So You Think You Can Dance speelt de rol van Bert.

Mary Poppins is de meest besproken Australische première sinds Wicked. Naar verwachting zal de voorstelling in Melbourne alleen al minimaal voor 1 jaar spelen. Het buitenlandse creatieve team, inclusief Cameron Mackintosh, is bij de première aanwezig. Ook in de Australische versie is het nummer "Temper, Temper" vervangen door "Playing the Game". Australië is het achtste land waar de supernanny voet aan de grond zet. Eerder hielp ze de familie Banks al uit de brand in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden, Finland, Denemarken, Hongarije en Nederland.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst