Milan van Weelden in Bonifatius

Datum: 23-04-12


Milan van Weelden zal in Bonifatius de Musical de rol van Gregorius vertolken.

Het is 754 na Christus: de Engelse bisschop Bonifatius trekt naar het ruige land van de heidense Friezen. Hij zal hen wel even de waarheid vertellen... Op reis naar het verre Friesland botst zijn waarheid met de werkelijkheid van macht, hartstocht en diepgewortelde traditie. De gedreven bisschop en missionaris raakt verwikkeld in de botsing van krachtig natuurgeloof en nieuwe christelijke waarden. Dilemma’s van hartstocht, liefde en verraad volgen elkaar in hoog tempo op. De beeldschone non Lioba, de sluwe bisschop Hildegar van Keulen, de impulsieve leerling Sturmius en de strijdbare Friese Alrun maken het nemen van de juiste beslissingen extra moeilijk.

De theaterproductie Bonifatius de Musical is in Dokkum van 1 tot en met 10 juni. Het belooft een meeslepend drama te worden vol intriges,passie en de historische moord op Bonifatius. In de hoofdrollen Richard Spijkers als de christelijke Bonifatius en zanger Syb van der Ploeg als zijn Friese spirituele tegenspeler. De voorstelling vindt plaats op een unieke locatie: de historische Bonifatiuskapel.

Onmogelijke liefde
De Nederlandse productie Bonifatius de Musical is geschreven door de Vlaams-Nederlandse auteur Geert Kimpen en staat onder leiding van regisseur Marc Krone, en is gebaseerd op de Duitse versie van de musical. Naast Spijkers en Van der Ploeg bestaat de cast uit Wieneke Remmers (Lioba), Theun Plantinga (bisschop van Keulen), Lotte Verhoeven (Alrun), Wouter Braaf (Sturmius), Paul Donkers (bisschop Willibrord; de Paus), Milan van Weelden (Gregorius) en Inne Bilker (Friese koning Redbad). Regisseur Marc Krone ziet de musical als een eigentijdse vertolking van Europese cultuurstrijd in het oudste verhaal van de Nederlandse geschiedenis.
Op zondagmiddag 22 april brachten Wieneke Remmers en Wouter Braaf de musicalduetten ’Als dit liefde is’ en ‘’Sterke vrouwen’ ten gehore tijdens een jubileumconcert in de RK kerk van Dokkum door Vocaal Ensemble Collage. De duetten bezingen inspiratie en onmogelijke liefde van de celibataire Lioba en Sturmius jegens hun geliefden, respectievelijk Bonifatius en de Friese Alrun.


reacties

23-04-12 @ 07:39
Ik zou dit best willen zien maar dit is niet te doen vanuit brabant, ga er toch eens over nadenken
23-04-12 @ 13:49
Nice! Milan hoort gewoon altijd ergens te zingen.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Bonifatius

musical

Producent: Sjoek Nutma / Stichting 754
Jaar: 2012
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier

Milan van Weelden

musical

Plaats: Zoetermeer
Geb.datum: 12-12-1980

Meer info? Klik hier