Musical Dorus afgelast

Datum: 21-09-09


De musical Dorus gaat dit seizoen niet door. Producenten V&V Entertainment en het Amsterdams Kleinkunst Festival hebben deze beslissing moeten nemen in overleg met Karel de Rooij en Peter de Jong die de hoofdrollen voor hun rekening zouden nemen.

Reden voor het terugtrekken is dat Karel de Rooij en Peter de Jong in het script onvoldoende mogelijkheden zien om hun unieke talent tot uitdrukking te laten komen.

Albert Verlinde namens de producenten: “Wij zijn, evenals de erven van Tom Manders, blij met het script, maar bij Karel en Peter rees er twijfel. Daarop hebben we in gezamenlijk overleg besloten om af te zien van de samenwerking. Dit zeer tot onze spijt, maar Karel en Peter hebben een te mooie carrière opgebouwd om nu in een voorstelling te gaan staan waarin zij bang zijn hun publiek teleur te stellen. Daarnaast is een chemie tussen het thema en de hoofdrollen, zoals Liesbeth List als Piaf en Ruth Jacott als Billie Holiday, onontbeerlijk. Die is er nu niet en dan moet je het niet doen.”

De producenten hebben de intentie uitgesproken in de toekomst alsnog met een musical te komen over het leven van Tom Manders. V&V Entertainment heeft een grote reputatie op het gebied van biografische musicals, zoals Piaf, Marlène Dietrich en Billie Holiday. Die reputatie heeft er mede voor gezorgd dat er in de voorverkoop al meer dan 40.000 kaarten waren verkocht voor Dorus, goed voor een zaalbezetting van ongeveer zestig procent. V&V Entertainment en het Amsterdams Kleinkunst Festival vinden dan ook dat het talent van Tom Manders alias Dorus een musical verdient, maar maken die nog niet in dit seizoen.

reacties

21-09-09 @ 21:08
Ook vervelend voor Daphne Flint.
22-09-09 @ 05:19
Ja Niels je slaat de spijker op de kop.
24-09-09 @ 21:41
Jammer! Het leek me leuk en we hadden al kaarten...

Bright sight: ik krijg weer centjes terug grin


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Een avond met Dorus

musical

Producent: Albert Verlinde Entertainment
Jaar: 2014
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier

Daphne Flint

musical

Plaats: Amsterdam

Meer info? Klik hier