Musical Man van La Mancha in Carre

Datum: 02-03-09


Op 7 april 2009 staat de voorstelling Man van La Mancha in Koninklijk Theater Carré.

De nieuwe Nederlandse musical Man van La Mancha, met Peter Faber in de hoofdrol, is op 21 december jl. succesvol in première gegaan en is tot en met april 2009 te zien in diverse theaters in het land.

Peter Faber viert 50-jarig jubileum in Man van La Mancha
Op zijn 16de maakte Peter Faber zijn toneeldebuut in Shakespeare’s Midzomernachtsdroom. Dit betekende de start van een glansrijke acteercarrière. Nu, vijftig jaar later, eert theaterproducent OpusOne de veelzijdige acteur met de rol van Don Quichot in een nieuwe Nederlandse musicalversie van Man van La Mancha. Voor Faber gaat hiermee een wens in vervulling. In deze productie wordt hij geflankeerd door Marjolein Teepen (de imponerende finaliste uit Op zoek naar Evita) als Dulcinea en door Frans Schraven als Sancho Panza.

Musical Man van La Mancha
De van oorsprong Amerikaanse musical uit 1965 is gebaseerd op de roman De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha geschreven door Cervantes in de 17de eeuw. Het wereldberoemde verhaal gaat over een Spaanse edelman die denkt dat hij een dolende ridder is. Voor de succesvolle musical schreef Joe Darion de liedteksten en Mitch Leigh de muziek. The Impossible Dream behoort tot één van de klassieke songs. Voor de nieuwe Nederlandse vertaling van Man van La Mancha tekent Coot van Doesburgh, de regie is in handen van Aike Dirkzwager. De voorstelling wordt begeleid door een live orkest onder leiding van Paul van Utrecht.

De extra voorstelling van de musical Man van La Mancha staat op donderdag 7 april in Koninklijk Theater Carré, aanvang 20.00 uur. De kaartverkoop is gestart.
Kaarten zijn telefonisch te bestellen via de Carrélijn: 0900-2525255 (€ 1,30 p/g) of via http://www.theatercarre.nl

reacties

02-03-09 @ 18:06
Ja, ik wist het al een tijdje maar kon het niet baar buiten brengen. Ik ben blij voor de cast dat ze in zo'n mooi theater mogen staan.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Man van La Mancha

musical

Producent: Opus One
Jaar: 2008
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier