Musical Op Hoop van Zegen ook in middelgrote theaters te zien

Datum: 17-04-08


Zondag 7 december 2008 gaat in het Zaantheater Zaandam de door De Graaf & Cornelissen Producties geproduceerde musicalversie van het onverwoestbare toneelstuk Op Hoop van Zegen van Herman Heijermans in première.

In deze nostalgische musical met live orkest zijn oa Ben Cramer, Ellen Pieters, Charly Luske en Job Bovelander te zien. De musical is van 21 november 2008 tot en met 25 april 2009 door heel Nederland te zien. Om Op Hoop van Zegen toegankelijk te maken voor een breed publiek is speciaal gekozen om niet alleen de grote regionale theaters aan te doen maar is er ook voor gekozen de middelgrote zalen (met ongeveer 450 stoelen) aan te doen. Groots opgezette producties als Op Hoop van Zegen zijn tegenwoordig niet meer in dit soort zalen te vinden omdat het voor een producent niet rendabel zou zijn. De producenten van Op Hoop van Zegen, Ruud de Graaf en Hans Cornelissen willen zich hier niet aan conformeren en hebben voor een meer toegankelijke constructie gekozen. De komende weken zullen een aantal nummers uit de musical op single Cd verschijnen.

Op Hoop van Zegen
Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

De musicalversie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met veel vaart en prachtige muziek zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom weten te ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

De cast en creatives
Ellen Pieters, die eerder furore maakte als Blonde Greet in de musical Wat Zien Ik?!, is Kniertje, en Ben Cramer speelt de rol van Reder Bos. De rollen van Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske (Turks Fruit en We will rock you) en Job Bovelander (Zeg ‘ns AAA) en de rol van Jo door Hilke Bierman, daarnaast zijn er rollen voor Arie Cupé, Metta Gramberg, Mieke Dijkstra en Sanne Bosman. Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke musical. De muziek wordt geschreven door Tom Bakker die eerder verantwoordelijk was voor de muziek van Wat Zien Ik?!, teksten zijn van de hand van Allard Blom. Paul van Ewijk, eerder verantwoordelijk voor Honk!, Wat Zien Ik?!, Purper 100 en 101 en De Fabeltjeskrant tekent voor de regie.

Producenten:
Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen waren eerder verantwoordelijk voor de theatersuccessen ‘Pietje Bell, de Musical’, ‘Zeg ‘ns Aaa, het Toneelstuk’, ‘Wat Zien Ik?!’, en ‘Nacht, Moeder’. Dit seizoen brachten zij ‘De Fabeltjeskrant’ en een vervolg op de theaterversie van ‘Zeg ‘ns Aaa’. Volgend seizoen brengen zij naast Op Hoop van Zegen, de musical Cabaret en het toneelstuk Niet voor de Poes.
Op Hoop van Zegen is van 21 november 2008 tot en met 25 april 2009 in de Nederlandse theaters te zien. Voor meer informatie over deze nostalgische musical kunt u kijken op http://www.ruuddegraaf.nl.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Op Hoop van Zegen

musical

Producent: Ruud de Graaf en Cornellisen producties
Jaar: 2008
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Ben Cramer

musical

Plaats: Baarn
Geb.datum: 17-02-1947

Meer info? Klik hier