Noortje Herlaar in toneelstuk Agnes van God

Datum: 21-06-13


Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven zullen in in theaterseizoen 2014-2015 in toneelstuk Agnes van God te zien zijn.

Namens Albert Verlinde Entertainment kan Albert Verlinde vandaag melden dat hij in theaterseizoen 2014-2015 met het toneelstuk Agnes van God in het Nederlandse theater zal staan. In 1982 werd het toneelstuk, geschreven door John Pielmeier, voor het eerst gespeeld. Drie jaar later verscheen wereldwijd de film met daarin hoofdrollen weggelegd voor Jane Fonda en Anne Bancroft. ‘Ik vind het heel bijzonder dat ik Agnes van God op de planken mag brengen,’ zegt de producent. ‘Het is een heel mooi, maar dramatisch verhaal. Hoewel het toneelstuk al meer dan dertig jaar geleden werd geschreven, is het nog steeds van deze tijd.’ Albert vindt het vooral bijzonder dat gerenommeerde actrices in Agnes van God te zien zullen zijn. Naast de zeer ervaren Willeke van Ammelrooy zijn er ook hoofdrollen voor talentvolle actrices als Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven. ‘Met namen als Willeke, Noortje en Eva in één productie mag je spreken van een sterrencast,’ zegt Albert trots. ‘Daar kan je als producent eigenlijk alleen maar van dromen.’

Agnes van God vertelt het verhaal van een jonge, naïeve non die in haar jeugd mishandeld is door haar moeder. In het klooster bevalt ze van een baby die kort daarna dood wordt gevonden. Zuster Agnes houdt vol dat ze zich niet kan herinneren hoe de baby is verwekt en dat ze zelfs is bevallen. Psychiater Dr. Martha Livingston moet onderzoeken of Agnes in staat is om terecht te staan voor de moord op haar baby. Een groot mysterie is wie de verwekker van het kind is, daar de nonnen een teruggetrokken leven leiden en de enige man in hun nabijheid de oude pastoor Metineau is.

In New York won Amanda Plummer in de rol van Agnes in 1982 een Tony Award voor de beste actrice in een toneelstuk. De regie is straks in handen van Paula Bangels en Louis van Beek is verantwoordelijk voor de vertaling.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Noortje Herlaar


Plaats: Maassluis
Geb.datum: 22-4-1985

Meer info? Klik hier