Op Hoop van Zegen verlengd

Datum: 22-01-09


Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen maakten vandaag bekend dat hun musical Op Hoop van Zegen ook volgend seizoen in de theaters te zien zal zijn

Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen over Op Hoop van Zegen:
“Met de musicalversie van deze wereldberoemde klassieker van Herman Heijermans namen we natuurlijk een gok. Ook al hebben we inmiddels de nodige ervaring met het geheel in eigen huis ontwikkelen van nieuwe musicals gebaseerd op origineel Nederlands materiaal, zoals WAT ZIEN IK en DE FABELTJESKRANT, was Op Hoop van Zegen natuurlijk wel Nederlands erfgoed. Samen met ons creatieve team hebben we respectvol maar ook vernieuwend met het originele script trachten om te gaan. Dat pakte wonderwel goed uit. Na de wereldpremière op 7 december in Zaandam, die lovend in de pers werd ontvangen, stroomden de theaters overal in het land vol. De cast en alle andere medewerkers werken keihard en genieten enorm van hun succes. Het aangrijpende verhaal over de arme vissersweduwe KNIERTJE ( ‘De vis wordt duur betaald’) die haar man en zonen verliest aan de zee, blijkt ook nu weer enorm aan te spreken. Het publiek is overal zeer ontroerd door het verhaal en de indringende muziek. Deze week verscheen ook de live-cd met de muziek uit de musical, die is opgenomen tijdens de première. Juist omdat dit tijdens première gebeurde, hoor en voel je dat extra beetje meer dat acteurs en musici tijdens een première altijd geven. Het is een prachtig document geworden “.

Op Hoop van Zegen:
Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

De musicalversie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met veel vaart en prachtige muziek zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom weten te ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Op Hoop van Zegen, met onder andere BEN CRAMER, ELLEN PIETERS, CHARLY LUSKE, HILKE BIERMAN en JOB BOVELANDER is dit seizoen nog tot mei in de theaters te zien en zal daarna in het najaar vanaf half september een succesreprise beleven. Voor meer informatie over deze musical kunt u kijken op http://www.ruuddegraaf.nl.


reacties

23-01-09 @ 09:51
Hij is echt heel,heel goed... Dus ga 'm ziehien!!!
24-01-09 @ 14:20
ik vond alleen de tweede akte een beetje langdradig, weinig actie enzo


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Op Hoop van Zegen

musical

Producent: Ruud de Graaf en Cornellisen producties
Jaar: 2008
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Ben Cramer

musical

Plaats: Baarn
Geb.datum: 17-02-1947

Meer info? Klik hier