Oranje Kerstpudding

Datum: 03-12-12


Voor de tweede maal in successie hebben prominente musicalsterren de handen ineen geslagen om samen met muzikaal duo Freaky Pudding een kerst videoclip voor een goed doel te maken.

Dit jaar wordt samengewerkt met het goede doel Orange Babies. De clip zal vanaf 11 december te zien zijn op http://www.youtube.nl/freakypudding. Vanaf 3 december is er op ditzelfde kanaal al een 'Making Of' te zien.

In samenwerking met Orange Babies vragen de makers aandacht voor hiv besmette zwangere vrouwen in zuidelijk Afrika om zowel moeder als kind te beschermen tegen hiv. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

Kerstmis is bij uitstek een gelegenheid om stil te staan bij het kind en zeker bij kinderen in ontwikkelingslanden. Orange Babies is zich bewust van de immense omvang van de aidsproblematiek. Echter: afwachten is geen optie. Kijkers en enthousiastelingen worden aangemoedigd om donateur te worden van Orange Babies waardoor, tegen slechts een klein bedrag per maand, duizenden kinderen en hun moeders worden geholpen. Kerstkinderen optima forma.

In de kerstmedley van dit jaar staan kerstliederen uit de jaren 50 en 60 centraal. Het concept is ontwikkeld door schrijversduo en productieteam Freaky Pudding, bestaande uit musicalartiesten Kok-Hwa Lie en Jasper Kerkhof. Zij verzorgden tevens de muzikale productie.
De regie van de clip lag wederom in handen van Klaas Hendrik Slump, die namens de TV Academy (o.a. Tuvalu Media en United) een team van vrijwilligers wist te verzamelen. Opnames vonden dit jaar plaats in o.a. plaats in het DeLaMar theater die een zaal ter beschikking stelde voor opnames.

De droom om in de toekomst vanuit dit initiatief door te groeien naar een avond Kerst met Musicalsterren is weer een stapje dichterbij gekomen.

Meewerkende artiesten: Freek Bartels, Stanley Burleson, Tommie Christiaan, CPG (Carolina Dijkhuizen,Peggy Sandaal, Gitty Pregers), Pia Douwes, Jon van Eerd, Jade (Barbe van den Brand, Bente van den Brand, Anne Deliën, Carly van Drie), Na-Young Jeon, Rosalie de Jong, Anne-Marie Jung, Jasper Kerkhof, Simone Kleinsma, René van Kooten, Kok-Hwa Lie, Jamai Loman, Marleen van der Loo, Tony Neef, Anouk van Nes, Celine Purcell, Lone van Roosendaal, William Spaaij, Renée van Wegberg

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Kok-Hwa Lie

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 5-3-1975

Meer info? Klik hier