Pia Douwes danslerares in Billy Elliot

Datum: 01-05-14


Vanaf november is Pia Douwes te zien als de danslerares Mrs. Wilkinson in Billy Elliot de Musical.

Pia keert speciaal voor deze rol terug naar Nederland, momenteel is ze te zien in Der Besuch der alten Dame in Wenen. Overige hoofdrollen zijn nog niet bekend. Op dit moment volgen meerdere jonge talenten de Billy Elliot sCOOL waar ze les krijgen in ballet, tap, acrobatiek en dans. Billy Elliot de Musical is vanaf het najaar exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Pia Douwes
Pia gaat de rol van danslerares Mrs. Wilkinson spelen. Mrs. Wilkinson geeft balletles aan een groep meisjes en per toeval belandt Billy Elliot in haar les. Wanneer ze zijn talent ontdekt is ze vastberaden om Billy te helpen zijn dromen te verwezenlijken. Pia is momenteel te zien in Der Besuch der alten Dame in Wenen. De rol werd speciaal voor haar geschreven en ging in Zwitserland in première. Pia brak in Wenen (1992) internationaal door met haar glansrijke vertolking van Elisabeth in de gelijknamige musical, om deze rol vervolgens in Nederland en Duitsland te spelen. Op Broadway en West End speelde ze de rol van Velma Kelly in Chicago. Verder speelde ze onder andere in de musicals Rebecca in Stuttgart, We Will Rock You (Killer Queen), Sunset Boulevard (Norma Desmond), 3 Musketiers (Milady de Winter), Cabaret (Sally Bowles) en Les Misérables (Fantine). Op het toneel was ze onder andere te zien in Master Class en Kramer versus Kramer. Tevens was ze te zien in diverse televisieprogramma’s waaronder Op zoek Naar Evita, Joseph, Mary Poppins en Zorro als coach en panellid.

Billy Elliot wereldwijd
De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000 en wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions. In 2005 ging de musical Billy Elliot in Londen in première en deze speelt nog steeds voor volle zalen op West End. Sinds de start in 2005 is de musical wereldwijd door meer dan negen en een half miljoen mensen gezien op onder andere Broadway en in Sydney, Melbourne, Chicago, Toronto en Seoul. De Noord-Amerikaanse tour productie startte in 2010 en eindigde in augustus 2013 de tour met drie weken in São Paulo, Brazilië. Dit was tevens de eerste keer dat Billy Elliot te zien was in Zuid-Amerika. Meer dan zeventig jongens hebben de rol van Billy gespeeld en enkele hebben zelfs opgetreden op Buckingham Palace en het Witte Huis in Amerika. De muziek is van Elton John, script en liedteksten zijn geschreven door Lee Hall, regie is van Stephen Daldry en choreografie is van Peter Darling. Het decor is ontworpen door Ian MacNeil, associate regisseur is Julian Webber, kostuums zijn ontworpen door Nicky Gillibrand, licht is ontworpen door Rick Fisher en geluid door Paul Arditti. Muzikale leiding en arrangementen door Martin Koch.

Verhaal Billy Elliot de Musical
De musical Billy Elliot vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Pia Douwes


Plaats: Amsterdam/Stuttgart
Geb.datum: 05-08-1964

Meer info? Klik hier