Repertoire Jos Brink terug in het theater

Datum: 05-01-12


Op zaterdag 7 januari aanstaande presenteren producenten Hans Cornelissen & Ruud de Graaf voor het eerst sinds het overlijden van Jos Brink in 2007 een voorstelling van zijn hand.

Het betreft de tragikomedie Bessen uit 1981. Deze komedie gaat over het leven van een theatervedette. Na een heupoperatie komt zij terecht in een verzorgingstehuis. Op komische wijze gaat ze de strijd aan met de regels in het tehuis. Maar beginnende dementie roept haar steeds vaker terug naar haar luisterrijke verleden in het theater. Deze pittige onderwerpen zijn door Brink op luchtige en humorvolle wijze verwerkt in een ingenieus verhaal.

Actrice Lucie de Lange, jarenlang de muze van Jos Brink en Frank Sanders, speelt de hoofdrol naast onder anderen Kiki Classen en Vastert van Aardenne. De Lange: ”Ik denk dat Jos zaterdag op het schellinkje zit en dan hoop ik dat hij heel erg trots is op wat wij van zijn Bessen hebben gemaakt”. De landelijke première van Bessen is op 23 januari 2012 in de Stadsschouwburg in Haarlem. In deze schouwburg werd 12 december jl. een beeld van Frank Sanders onthuld. Het beeld werd door De Graaf & Cornelissen Producties en Albert Verlinde Entertainment aan de schouwburg geschonken en geplaatst in de Jos Brink Foyer.


Meer informatie
BESSEN gaat in première op 23 januari 2012 in de Stadsschouwburg in Haarlem en is tot en met april 2012 te zien in de Nederlandse theaters. Spel: Lucie de Lange, Kiki Classen, Vastert van Aardenne, Kaily van Starrenburg. Meer informatie over Bessen kunt u vinden op http://www.degraafencornelissen.nl.

reacties

06-01-12 @ 09:23
Yes, Lucie de Lange weer in het theater! Dit wil ik zeker zien, lijkt me erg mooi.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Jos Brink

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 19-6-1942

Meer info? Klik hier