Single ‘Zeemeeuw’ in thema van Op Hoop van Zegen

Datum: 24-04-08
Zie ook: Website Job Bovelander
Op Hoop Van Zegen, de musical

Begin mei verschijnt de eerste single-CD van Job Bovelander. De titel is Zeemeeuw.


Job Bovelander speelde dit seizoen in de zeer succesvolle toneelversie van Zeg ˜ns AAA waarin hij, naast onder anderen Carry Tefsen, de rol vertolkte van de zoon van dokter van der Ploeg. Job speelt begin mei een rol in de musicalproductie Impact van het M-Lab en zal meteen daarna ook te zien zijn in de daaropvolgende M-Lab-productie, de concertante uitvoering van de musical Joe.
Komend theaterseizoen zal Job Bovelander de rol van Barendje spelen in de nieuwe nostalgische musicalversie van Heijermans klassieker 'Op Hoop Van Zegen'. Barendje is de jongste zoon van de arme vissersweduwe Kniertje. Hij wil niet naar zee, maar zal daar uiteindelijk een tragisch vinden.
De inhoud van de single CD 'Zeemeeuw' is geïnspireerd op het verhaal van 'Op Hoop van Zegen'. Beiden gaan over het verlies van dierbare personen aan de zee. Het speciaal voor Job Bovelander door Peter de Wijn geschreven 'Zeemeeuw' is dan ook een zogenaamd conceptnummer, dat waarschijnlijk in aangepaste vorm in de musicalversie zal voorkomen.
Naast Job Bovelander spelen Ben Cramer, Ellen Pieters, Charly Luake, Arie Cupé, Hilke Bierman, Mark van der Laan, Mieke Dijkstra, Metta Gramberg en Sanne Bosman rollen in deze geheel nieuwe Nederlandse musical van De Graaf & Cornelissen Producties. Ook het nummer "Achter de horizon", geschreven door Tom Bakker en Allard Blom en vertolkt door Ben Cramer (Reder Bos) zal binnen afzienbare tijd op single-CD verschijnen.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Op Hoop van Zegen

musical

Producent: Ruud de Graaf en Cornellisen producties
Jaar: 2008
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier