Tim Rice geëerd met Olivier Special Award

Datum: 16-03-12


Tekstschrijver en auteur Sir Tim Rice wordt dit jaar tijdens de ceremonie voor de 2012 Olivier Awards geëerd met de Special Award voor zijn bijdrage aan de musical en het theatervak.

De 67-jarige Rice schreef de teksten voor vele musicals. Samen met Andrew Lloyd Webber maakte hij 'Joseph', 'Jesus Christ Superstar', 'Evita' en 'The Likes Of Us'. Recent schreef hij nog nieuwe teksten voor de revival productie van 'The Wizard Of Oz'.

Met Benny Andersson en Björn Ulvaeus maakte hij de musical 'Chess' en samen met Elton John was hij verantwoordelijk voor de successen 'The Lion King' en 'Aida'. Rice was ook betrokken bij de theaterversie van 'Beauty And The Beast' en de musicals 'Heathcliff' met John Farrar en Cliff Richard en 'King David' met Alan Menken.

Daarnaast schreef hij teksten voor songs van Elton John, Freddie Mercury, Elaine Paige en Rita Coolidge.

Momenteel werkt Rice samen met componist Stuart Bryson aan een musicalversie van From Here To Eternity

De Olivier Special Award wordt uitgereikt aan Sir Tim Rice op 15 april in Londen.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst