Willem Nijholt breekt met Academie

Datum: 14-07-11
Bron: De Gelderlander


Willem Nijholt breekt met de Willem Nijholt Academie, de musical- en muziektheateropleiding die deel uitmaakt van ROC Nijmegen.


De acteur, zanger en musicalster kan zich niet vinden in de nieuwe koers die de roc-leiding met de Academie wil varen. De school zou om financiële redenen meer leerlingen willen aannemen, en dat zou botsen met Nijholts artistieke eisen.

Bovendien is Nijholt ontstemd over het feit dat het roc het contract met medewerker Michaël van Buuren niet verlengt; Van Buuren gold als Nijholts rechterhand op de opleiding, die vijftig studenten telt.

ROC Nijmegen, drie jaar geleden gestart met de Willem Nijholt Academie (na twee jaar Frank Sanders Academie), wil niet uitweiden over het conflict. Wel zegt een woordvoerster dat de schoolleiding verrast was toen vrijdag geruchten over de breuk de kop opstaken. „Er was een verschil van inzicht, maar dat leek opgelost.”

Per mail kreeg roc-bestuursvoorzitter Hanneke Berben afgelopen weekeinde van Nijholt de bevestiging dat de geruchten kloppen. De woordvoerster: „Hij heeft heel duidelijk aangegeven dat hij geen medewerking meer zal verlenen aan onze opleiding. Maar laat helder zijn: de opleiding zelf blijft gewoon bestaan. We zijn bezig met nieuwe, bekende namen uit de musicalwereld. Zij gaan vanaf komend schooljaar workshops en masterclasses verzorgen.”

Ouders en studenten zijn bezorgd. Nijholt zelf, die een paar weken per jaar lesgaf, was niet bereikbaar. Maandagavond, tijdens een informatiebijeenkomst voor studenten en hun ouders, zegde Berben toe een lijmpoging te onderneming richting Willem Nijholt en Michael van Buuren. Eind augustus moet duidelijk zijn of die succesvol is.


reacties

Mo
Mo
14-07-11 @ 11:48
Ik vind dit een integere beslissing. Als je je niet mer in het beleid kunt vinden, kun je niet anders dan vertrekken.
16-07-11 @ 20:16
In reactie op Mo: dat vind ik ook.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst