William Spaaij wordt Bert in musical Mary Poppins

Datum: 03-04-09
Bron: Telegraaf


William Spaaij wordt Bert de Schoorsteenveger in de Nederlandse versie van de beroemde musical Mary Poppins, die in april volgend jaar in het Circustheater in Den Haag in première gaat.

Dat heeft de directeur van Joop van den Ende Theaterproducties vrijdag gezegd. Spaaij tekende zijn contract donderdagavond.

Spaaij speelt nu in Footloose. “Het is een zware strijd geweest tussen tien goede jongens uit de musicalwereld”, aldus Van Lambaart. “Maar William heeft de juiste oorspronkelijkheid en de juiste comedytiming. Hij is ook een fantastische danser, dat moet ook wel voor twee zware nummers in de show. Hij heeft de juiste techniek, een groot acteertalent èn starquality”, vindt Van Lambaart.

Naar Mary Poppins wordt nog gezocht. Dat gebeurt weer via de Avro-televisie, voor een jury met onder anderen Van Lambaart en Willem Nijholt. Tien kandidates gaan uiteindelijk met elkaar voor de ogen van de tv-kijker de strijd aan. De uitzendingenreeks begint dit najaar.

Martine Bijl vertaalt de musical, die op punten aan het Nederlandse publiek zal worden aangepast. De voorstelling zal voor onbepaalde tijd te zien zijn. Het is de eerste versie van Mary Poppins op het vasteland van Europa. Stage Entertainment wil de voorstelling daarna in nog vijf andere landen uitbrengen


reacties

03-04-09 @ 19:32
Grote domper dat Martine Bijl gaat vertalen.
03-04-09 @ 19:48
2x jammer, waar is Mathijs, en Martine bijl? :-s
03-04-09 @ 21:31
Mathijs als Bert, nadat hij het absoluut niet kon in OZNJ??? Gelukkig niet zou ik haast zeggen.
mav
geen avatar
03-04-09 @ 21:51
Wat moet Mathijs in dit nieuwsbericht? Hij is tweede understudy. Jaap Strijker is eerste understudy.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Mary Poppins

musical

Producent: Joop van den Ende Theaterproducties
Jaar: 2010
Genre: Feel Good

Meer info? Klik hier

William Spaaij

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 8-3-1983

Meer info? Klik hier