Fotoverslag

Zeven sprookjes in de blender

Gisteren werd de nieuwe NME-kids on tour productie '7 Tales' gepresenteerd De voorstelling vermengt zeven bekende sprookjes van Hans Christian Andersen tot één voorstelling.

Op 7 en 8 juli spelen NME Kids on Tour in het Stadstheater in Zoetermeer de voorstelling 7 Tales. Gisteren was de presentatie.

In een tijd dat de sprookjes opnieuw in de belangstelling staan, met bijvoorbeeld twee bioscoopfilms over Sneeuwwitje, brengt NME Kids on tour de voorstelling 7 Tales. De voorstelling is gebaseerd op zeven sprookjes uit het rijke repertoire van Hans Christian Andersen, die op een wonderlijke manier met elkaar zijn vermengd. De voorstelling werd in 2005 gespeeld onder de titel Anna en de 7 zwavelstokjes. Naast de verwijzing in de titel zullen ook het lelijke jonge eendje, het tinnen soldaatje, de kleine zeemeermin, de rode schoentjes, de nieuwe kleren van de keizer en de prinses op de erwt voorbij komen. De liedjes die ten gehore worden gebracht , de opening op het marktplein, en de afsluiting, klinken simpel maar doeltreffend, en gaan vergezeld van energieke dans. Het stukje uit de nieuwe kleren van de keizer, waarin we kleermakers Ger (Robin de Weert) en Wiel (Sterre Verschoor) in acite zien, ziet er eveneens veelbelovend uit.
Naast de besloten presentatie, gevolgd door een traditioneel taartmoment, werd ook het Zoetermeerse publiek de gelegenheid gegeven kennis te maken met de voorstelling. In het Stadshart vond een flashmob plaats. Vol overgave werd er gezongen en gedanst.
In de cast onbekende en bekende gezichten. Zo deed Suze van der Heijden met The Voice Kids mee. Datzelfde geldt ook voor Donny de Koning, die daarnaast ook Ciske vertolkte in de gelijknamige musical, in de finale van het Nationale Juniorsongfestival stond en al vier jaar geleden opviel in de NME-kids on tour Crisis op Camelot.
NME Kids on tour heeft een historie van buitenvoorstellingen op locatie. Zo werd er gespeeld op het Binnenhof en in het Muiderslot. Sinds vorig jaar wordt er in het theater gespeeld. Dit jaar is het Stadstheater van Zoetermeer hun thuis. Kaarten zijn te reserveren via http://www.7tales.nl.
7 tales is de afsluiting van een groot aantal voorstellingen in het Stadstheater door het NME en DAPA. Deze opleidingsvoorstellingen onder de verzamelnaam Taking the Leap beginnen morgen, met La Vie Boheme en Bernarda Alba. Kaarten via http://www.musicalopleiding.nl . De jongsten van NME Kids in training brengen het zelfgeschreven Pasta! op 30 juni en 1 juli, en NME Kids in Training een mengsel van Chicago en Bad girls in All that girlzz op 23 en 24 juni.(http://www.nme-foundation.nl)

09 June 2012
N.v.t.
Zoetermeer
http://www.7tales.nl

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen