musical
Synopsis

De Stichting Nederlands Musical Ensemble bestaat uit een drietal divisies, te weten NME Kids on Tour, NME Productions en de NME Academie. In NME Kids on Tour werken jongeren van 8 tot 16 jaar aan een productie, waarbij ze intensief worden begeleid door…
Start > Producties > 2002 > Oorspronkelijk > Nederlands Musical Ensemble / Dutch Academy of Performing Arts
Over...

 
producent:
Nederlands Musical Ensemble
jaar:
2002
duur:
pauze:
Ja
genre:
Oorspronkelijk
score:
0star
websites:


Zeven sprookjes in de blender


Artikel: Fotoverslag
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 09 jun 2012
Lokatie: Zoetermeer
Website: http://www.7tales.nl
Auteur: Jeroen

Gisteren werd de nieuwe NME-kids on tour productie '7 Tales' gepresenteerd De voorstelling vermengt zeven bekende sprookjes van Hans Christian Andersen tot één voorstelling.

Op 7 en 8 juli spelen NME Kids on Tour in het Stadstheater in Zoetermeer de voorstelling 7 Tales. Gisteren was de presentatie.

In een tijd dat de sprookjes opnieuw in de belangstelling staan, met bijvoorbeeld twee bioscoopfilms over Sneeuwwitje, brengt NME Kids on tour de voorstelling 7 Tales. De voorstelling is gebaseerd op zeven sprookjes uit het rijke repertoire van Hans Christian Andersen, die op een wonderlijke manier met elkaar zijn vermengd. De voorstelling werd in 2005 gespeeld onder de titel Anna en de 7 zwavelstokjes. Naast de verwijzing in de titel zullen ook het lelijke jonge eendje, het tinnen soldaatje, de kleine zeemeermin, de rode schoentjes, de nieuwe kleren van de keizer en de prinses op de erwt voorbij komen. De liedjes die ten gehore worden gebracht , de opening op het marktplein, en de afsluiting, klinken simpel maar doeltreffend, en gaan vergezeld van energieke dans. Het stukje uit de nieuwe kleren van de keizer, waarin we kleermakers Ger (Robin de Weert) en Wiel (Sterre Verschoor) in acite zien, ziet er eveneens veelbelovend uit.
Naast de besloten presentatie, gevolgd door een traditioneel taartmoment, werd ook het Zoetermeerse publiek de gelegenheid gegeven kennis te maken met de voorstelling. In het Stadshart vond een flashmob plaats. Vol overgave werd er gezongen en gedanst.
In de cast onbekende en bekende gezichten. Zo deed Suze van der Heijden met The Voice Kids mee. Datzelfde geldt ook voor Donny de Koning, die daarnaast ook Ciske vertolkte in de gelijknamige musical, in de finale van het Nationale Juniorsongfestival stond en al vier jaar geleden opviel in de NME-kids on tour Crisis op Camelot.
NME Kids on tour heeft een historie van buitenvoorstellingen op locatie. Zo werd er gespeeld op het Binnenhof en in het Muiderslot. Sinds vorig jaar wordt er in het theater gespeeld. Dit jaar is het Stadstheater van Zoetermeer hun thuis. Kaarten zijn te reserveren via http://www.7tales.nl.
7 tales is de afsluiting van een groot aantal voorstellingen in het Stadstheater door het NME en DAPA. Deze opleidingsvoorstellingen onder de verzamelnaam Taking the Leap beginnen morgen, met La Vie Boheme en Bernarda Alba. Kaarten via http://www.musicalopleiding.nl . De jongsten van NME Kids in training brengen het zelfgeschreven Pasta! op 30 juni en 1 juli, en NME Kids in Training een mengsel van Chicago en Bad girls in All that girlzz op 23 en 24 juni.(http://www.nme-foundation.nl)Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)