Musicalreport

Alice in Wonderland

Ik zal niet te veel van de voorstelling verklappen, maar "Alice" praat op een gegeven moment tegen iets wat er "niet is", maar dat was er dus echt niet!

Ik had het geluk aanwezig te mogen zijn bij de drie allereerste voorstellingen van “Alice in Wonderland”! Die waren op 10, 11 en 12 september jl. in Theater De uitstek te Zwijndrecht. Het waren dus nog try-outs. De Première is op 2 oktober in Hoorn.

De eerste voorstelling ging aardig. Hier en daar gingen nog wat kleine dingetjes mis. Bij de tweede ging er echt heel veel fout met de techniek. Ik zal niet te veel van de voorstelling verklappen, maar “Alice” praat op een gegeven moment tegen iets wat er “niet is”?maar dat was er dus echt niet. Gelukkig werd het net op tijd hersteld. Maar de rest van de voorstelling haperde die techniek ook flink. Jammer, maar het deed verder gelukkig niet af aan de prestaties van de acteurs en actrices! Het gebeurde ook dat de geluidsband niet werd gestart. Roberto begon maar tegen het publiek te kletsen. De derde voorstelling was echt SUPER! Het was wel erg leuk om te zien dat ze dus per voorstelling echt al veel veranderen! Ik heb er drie achter elkaar gezien en ze waren dus alle drie anders! In de derde hadden ze er een heel stuk scène tussenuit gehaald, dat vond ik eigenlijk wel erg jammer want dat was een leuk stuk! Maar goed, misschien bedenken ze zich wel en zit die scène er toch weer in met de première.

Waarschijnlijk kennen jullie het verhaal van Alice in Wonderland wel. Een dromerig meisje dat in een konijnenhol valt en daar allerlei rare wezens ontmoet en zo. Nou, in dit geval valt ze dus niet in een konijnenhol, maar het is heel modern opgelost! Ze ontmoet inderdaad allerlei rare mensen en figuren! Het begint met het Konijn die geen tijd heeft, ze ontmoet de Rups die haar de paddenstoel laat zien, de Gekke Hoedenmaker, de Maartse Haas, de Hertogin met haar verdwijnende kat, Humptie Dumptie, Twiedel Die en Twiedel Dum en niet te vergeten de Hartenkoningin die voortdurend iedereen wil onthoofden. Alice begint als een lief en verlegen meisje, maar tegen het einde van het verhaal weet ze wat ze wilt?en dat maakt ze kenbaar ook! Het is een heel vrolijk verhaal waar echt de meest maffe dingen in voorkomen!

Voor de speellijst kun je kijken op de site van Opus One.
Voor een wat uitgebreider verslag van mij kun je kijken op de Officiële Roberto de Groot Fansite. Hier staan ook nog veel foto’s van de acteurs zelf op (en zelfs wat live-foto’s uit de voorstelling).
In elk geval is het een ware aanrader! De voorstelling zit vol maffe dingen! Grappige karakters, idiote kostuums en geweldige woordspelingen! De liedjes zijn ook helemaal super en de acteerprestaties zijn ook helemaal top! Het is een familiemusical vanaf 8 jaar.
Allemaal gaan kijken hè!

Try-out
Zwijndrecht
Theater de Uitstek
[url=http://www.opusone.nl[/url]

opus one, marjolein teepen, roberto de groot, alice in wonderland, sprookje