Recensie

Boekrecensie: De rol van je dromen

Suffe boeken over wat kinderen later willen worden zijn er meer dan genoeg. Schrijfster Joke Reijnders komt daarentegen met een leuk boek over een meisje dar er van droomt musicalster te worden!

Bij Uitgeverij Leopold wordt de serie ‘Best Friends Forever’ uitgegeven. In elk boek leer je één van de meisjes uit deze serie beter kennen.
In het boek ‘De rol van je dromen’ leren we Marie beter kennen. Marie is gek op musicals en ook meer dan trots als ze mee mag doen in een musicalklas.
Marie houdt al van musicals sinds haar oom haar ooit mee nam naar Mary Poppins en stuurt haar sindsdien alle programma-boeken dat hij tegen komt.
Tot zover klinkt het leven van Marie ontzettend leuk maar ook zij heeft haar problemen. Wat te denken bijvoorbeeld van het pesten op school? Of een moeder die musical-actrice worden eigenlijk niet zo’n goed plan vindt?

In het boek van Joke Reijnders kijk je als lezer mee over de schouder van een jong meisje vol met dromen.
Voor ‘grote mensen’ of ‘grote kinderen’ leest het lekker weg en betrap je jezelf erop dat je die auditie-verhalen nog best spannend vind!
Voor je jongere zusje of nichtje zal het boek misschien wel herkenbaar zijn. En voor de echt ijverige sterretjes in de dop is er achterin het boek ook nog een lijstje te vinden met tips voor je eigen auditie. Met de voorjaarsvakantie die eraan komt is het zeker een boek wat mee mag in de koffer!

Het boek ‘De rol van je dromen’ is geschreven door Joke Reijnders en is in 2011 uitgegeven door Uitgeverij Leopold. De uitgeverij raadt het boek voor meiden tussen de 9 en de 12 jaar. En niet alleen Musicalworld las het boek graag, het werd ook genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury.

Musicalnieuws

N.v.t.
http://www.jokereijnders.nl
Boekrecensie, De rol van je dromen, Joke Reijnders, Best Friends Forever, kinderboek, jeugdboek, Uitgeverij Leopold, musical, musicalboek