Overig...

Paul Groot als Sonneveld

Gisteravond ging de musical Sonneveld voor de derde keer in première. Hoewel, deze première was speciaal voor Paul Groot die samen met Tony Neef de titelrol deelt.

Gisteravond ging de musical Sonneveld voor de derde keer in première. Hoewel, deze première was speciaal voor Paul Groot die samen met Tony Neef de titelrol deelt.
Tijdens het eindapplaus was Paul Groot zichtbaar opgelucht… Het is ook niet niks, een theaterlegende spelen die veel Nederlanders erg hoog hebben zitten. Toch was die diepe zucht nergens voor nodig. Groot speelt een mooie Sonneveld die laat zien dat er een verschil zat tussen ‘amuseur’ Sonneveld en de mens. Dat was iets waar Sonneveld zelf mee speelde en dit doet Groot erg knap.
Ondanks dat deze première speciaal voor Paul Groot georganiseerd was, zag Musicalworld ook twee andere heren voor het eerst in deze productie op de planken staan. Freek Bartels speelt Friso Wiegersma en hij doet dit erg verdienstelijk. Zijn stem is helder en zijn mimiek spreekt boekdelen. Het is bijna jammer dat Bartels ooit ‘Op Zoek Naar Joseph’ won. Als je hem aan de slag ziet in de stukken waar hij deel uitmaakt van het ensemble dan zie je wat hij daar te bieden heeft. En tja, dankzij ‘Op Zoek Naar’ heeft ie die stap binnen de theaterwereld overgeslagen.
Bill van Dijk speelt als Huub Janssen de andere man in het leven van Sonneveld. Ondanks het leeftijdsverschil tussen Friso en Huub maakt Van Dijk duidelijk waarom Sonneveld ook zijn Huub niet kon laten gaan. Van Dijk is charmant, zingt heerlijk en eist, net als Huub, op een vileine wijze af en toe zijn plek op het podium op. Van Dijk is een mooie toevoeging aan de cast van de reprise.
Als eerder gezegd, Paul Groot deelt de rol van Sonneveld met Tony Neef. Als je verzekerd wilt zijn van Groot als Sonneveld dan kun je het beste boeken voor de donderdagavond, dit is zijn vaste speeldag.

26 February 2015
Première
Amsterdam
De La Mar