musical
Synopsis

De zelfstandige Polly vecht tegen het faillisement van haar oude theatertje. Bobby Child, een rijke bankierszoon, moet haar theater onteigenen. Maar hij wordt tot over zijn oren verliefd op Polly. Hij wil haar te helpen, maar haar liefde is onbetaalbaar.…
Start > Producties > 2004 > Romantiek > Crazy for You
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2004
duur:
180 minuten
pauze:
Ja
genre:
Romantiek
score:
4star
websites:


Chantal Janzen als Polly Baker


Artikel: Recensie
Voorstelling: Alternate première
Datum: 24 apr 2005
Theater: World Forum Theater
Lokatie: Den Haag
Website: Officiele website
Auteur: Ronny

Dat Chantal geknipt is voor een hoofdrol, heeft ze al in meerdere producties bewezen. Ook vanavond liet zij weer zien dat zij prima in staat is een show te dragen.

Vanavond beleefde Chantal Janzen haar alternate première in de Gershwin musical ‘Crazy for You’ in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Chantal speelt al sinds de eerste voorstelling in deze musical mee, maar dan in de rol van Patsy. Daarnaast is zij alternate van Joke de Kruijf voor de rol van Polly Baker. MusicalWorld sprak na afloop van de voorstelling met haar.

Chantal over haar premiere:
Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je première! Hoe stond je vanavond op het podium?
Chantal: “Ik vond het toch wel een beetje eng hoor, zo’n alternate premiere. Het voordeel met een normale première is, dat er op iedereen gelet wordt. Nu had ik het gevoel dat er zo enorm op mij gelet werd omdat het natuurlijk mijn première was, en dat maakte het best spannend”.

Hoe zit het qua invulling van de rol? Ik kan me voorstellen dat de rol toch enigzins vast staat, mede ook doordat Joke de rol al een bepaalde invulling heeft gegeven. Heb jij de vrijheid om er toch een beetje je eigen ding van te maken?
Chantal: “Ja heel erg zelfs. Joke en ik verschillen niet alleen qua leeftijd, maar natuurlijk ook qua persoon. Ik wilde het daarom ook bewust niet zo doen zoals Joke het doet. Dat heeft natuurlijk niets met goed of slecht te maken, maar ik ben degene die de rol moet brengen, dus ik wil het graag doen zoals het het beste bij mij past”.

Betekent het dat we na vanavond je vaker in de rol van Polly gaan zien?
Chantal: “Zowieso speel ik de rol van Polly nu al 1x in de week, maar de bedoeling is dat ik binnenkort 2x per week de rol van Joke ga overnemen”.

Naast Polly speel je ook de rol van Patsy, welke rol vind je het leukste om te doen of past het beste bij je?
Chantal: “De rol van Patsy is natuurlijk echt van mij, die heb ik gecreëerd. Van te voren had ik ook geen idee dat die rol zo’n succes zou gaan worden omdat het best een kleine rol is. Maar Patsy is echt super om te doen. Je kunt beide rollen ook niet met elkaar vergelijken en ik vind het ook moeilijk om te kiezen. Ik ga met net zoveel plezier naar het theater als in Patsy moet spelen als dat ik voor Polly opga”.

Kan je Patsy wel loslaten als je als Polly op het podium staat?
Chantal: “Ja, ik heb dan echt helemaal niks met Patsy in de show. Het gekke is dat Polly en Patsy ook niks met elkaar hebben, dat is dan wel een voordeel. In het begin moest ik wel even omschakelen, dan kwamen bijvoorbeeld de ‘cooks’ binnen en die worden dan door iedereen begroet. Ik was toen Polly, maar begroette de ‘cooks’ als Patsy, met dat hoge stemmetje, puur uit reflex. Dat soort dingetjes, daar moest ik in het begin dus wel meer bij nadenken”.

Crazy for You is echt een op en top Amerikaanse musical. Denk je dat Nederland ‘Amerikaans’ genoeg is voor deze productie?
Chantal: “Ja, dat wijst zich ook weer aan het succes van de productie. Niet alleen qua recensies, maar ook hoe leuk het wordt ontvangen in de zaal. Dus ik denk het wel. De kracht van deze musical is natuurlijk de muziek, maar toch ook dat het een productie is voor mensen van 8 tot 80 jaar.”

En wat heb je zelf met deze productie dat je avond aan avond vol overgave op het podium kunt staan?
Chantal: ” De muziek van Gershwin! Ik ben opgegroeit met Jazz muziek dus voor mij is het zo fijn om deze stukken te mogen zingen. Daarnaast kan ik ook wel een aantal kwalititeiten in deze productie kwijt. Zo heb ik de afgelopen jaren in een aantal films gespeeld, dus het acteren wat ik vanuit daar geleerd heb, vind ik heel leuk om op het podium te laten zien. Daarnaast kun je er alles in kwijt; zingen, dansen en spelen en dat is het voordeel ook van deze rol, je kunt heel veel laten zien”.

Dat Chantal geknipt is voor een hoofdrol, heeft ze al in meerdere producties bewezen. Ook vanavond liet zij weer zien dat zij prima in staat is een show te dragen. Haar zang was zuiver, ze wist de juiste emoties te raken en haar dans was goed. Enig puntje van ‘kritiek’ is misschien dat zij wat te jong is voor het karakter van Polly. Daarnaast vind ik haar een tè lief uiterlijk hebben voor deze toch wat stoerdere rol, waardoor ze niet altijd geloofwaardig overkomt als ze boos moet zijn.
Crazy for You reist nog tot en met 19 juni 2005 lanst de grote theaters in Nederland, en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken!Fotos
musical


image


image

(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)