musical
Synopsis

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon…Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert…In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeie twee…
Start > Producties > 2016 > Familie > Dolfje Weerwolfje 2016
Over...

 
producent:
Rick Engelkes Producties
jaar:
2016
duur:
65 minuten
pauze:
Nee
genre:
Familie
score:
4star
websites:


De transformatie naar Dolfje Weerwolfje


Artikel: Fotoverslag
Voorstelling: Repetitie
Datum: 19 feb 2016
Theater: Studio Joris van Veldhoven
Lokatie: Bergen op Zoom
Website: http://rep.nu/productie/dolfje-weerwolfje/
Auteur: Jeroen

In april gaat een nieuwe Nederlandse musicalbewerking van Dolfje Weerwolfje in première. Musicalworld woonde de transformatie bij van één van de titelrolspelers.

In de studio van decor- en kostuumontwerper Joris van Veldhoven in Bergen op Zoom zien wij een gewone jongen veranderen in Dolfje Weerwolfje. Hoewel deze jonge acteur, Rom Elzakkers, de titelrol in deze nieuwe Dolfje Weerwolfje-musical al speelde in de try-out periode in de Julianatoren, is het in deze vorm de eerste keer. De meeste onderdelen van kostuum en grime zijn maatwerk, en daar gaat het ook een beetje mis. De broek is van een andere Dolf en zit wat aan de ruime kant, maar dat wordt professioneel weggewerkt. De kleding van Dolfje wijkt deels af van de plaatjes op de boeken. Een blouse en spencer, in plaats van een T-shirt. ‘Dat simpele T-shirt vond ik wat saai’, en de schrijver van dit stukje ziet bij deze transformatie ook praktische voordelen van lange mouwen. De kleur van de broek komt nogal nauw, en is precies die van de boeken, zoals op één van de afbeeldingen goed te zien is.

In de show maakt Dolfje vijf transformatiefases mee, die hij deels zelf moet uitvoeren. Dat Rom de podiumtransformatie van klauwen en staart niet kan laten zien, vind hij een beetje jammer. Maar de bijbehorende magische badjas is niet in de studio. Terwijl Joris van Veldhoven alle onderdelen op zijn plek zet, vertelt de jonge acteur honderduit over zijn belevenissen als Dolfje. Ook die ene keer dat hij op het bed lag, en daarachter zijn pruik wilde pakken, maar die lag er niet. Dat was lastig op te vangen. Sinds die ene keer controleerde hij ook altijd zelf of het desbetreffende doosje er lag.

De repetities voor deze volledige musical starten binnenkort, de eerste voorstellingen zijn in april te zien.

Hieronder de fotoserie, van achter naar voren:Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)