Fotoverslag

De transformatie naar Dolfje Weerwolfje

In april gaat een nieuwe Nederlandse musicalbewerking van Dolfje Weerwolfje in première. Musicalworld woonde de transformatie bij van één van de titelrolspelers.

In de studio van decor- en kostuumontwerper Joris van Veldhoven in Bergen op Zoom zien wij een gewone jongen veranderen in Dolfje Weerwolfje. Hoewel deze jonge acteur, Rom Elzakkers, de titelrol in deze nieuwe Dolfje Weerwolfje-musical al speelde in de try-out periode in de Julianatoren, is het in deze vorm de eerste keer. De meeste onderdelen van kostuum en grime zijn maatwerk, en daar gaat het ook een beetje mis. De broek is van een andere Dolf en zit wat aan de ruime kant, maar dat wordt professioneel weggewerkt. De kleding van Dolfje wijkt deels af van de plaatjes op de boeken. Een blouse en spencer, in plaats van een T-shirt. ‘Dat simpele T-shirt vond ik wat saai’, en de schrijver van dit stukje ziet bij deze transformatie ook praktische voordelen van lange mouwen. De kleur van de broek komt nogal nauw, en is precies die van de boeken, zoals op één van de afbeeldingen goed te zien is.

In de show maakt Dolfje vijf transformatiefases mee, die hij deels zelf moet uitvoeren. Dat Rom de podiumtransformatie van klauwen en staart niet kan laten zien, vind hij een beetje jammer. Maar de bijbehorende magische badjas is niet in de studio. Terwijl Joris van Veldhoven alle onderdelen op zijn plek zet, vertelt de jonge acteur honderduit over zijn belevenissen als Dolfje. Ook die ene keer dat hij op het bed lag, en daarachter zijn pruik wilde pakken, maar die lag er niet. Dat was lastig op te vangen. Sinds die ene keer controleerde hij ook altijd zelf of het desbetreffende doosje er lag.

De repetities voor deze volledige musical starten binnenkort, de eerste voorstellingen zijn in april te zien.

Hieronder de fotoserie, van achter naar voren:

19 February 2016
Repetitie
Bergen op Zoom
Studio Joris van Veldhoven
http://rep.nu/productie/dolfje-weerwolfje/

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen