musical
Synopsis

Sinds Ivy, de beeldschone Trullenhoedster in Rommeldam is gearriveerd gebeuren er vreemde dingen in het anders zo rustige stadje, Waarvoor dient toch die poort op de heide en waarom verdwijnen één voor één alle mannen uit de stad? Als heer Olivier…
Start > Producties > 2005 > Familie > Ollie B. Bommel
Over...

 
producent:
Opus One
jaar:
2005
duur:
120
pauze:
Ja
genre:
Familie
score:
1star
websites:


Heer van Stand


 1 2 >
Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 14 dec 2005
Theater: Theaterfabriek
Lokatie: Amsterdam
Auteur: Ronny
Lees ook:

Opus OneIn een wereld waarin musicalproducenten zich keer op keer moet bewijzen en het idee hebben om te vernieuwen, is er gelukkig ook nog Opus One. Met hun jaarlijkse musical blijft deze producent trouw aan haar oorsprong; producties waar de nadruk meer dan in andere musicals op dans ligt. Ollie B. Bommel danste 7 jaar eerder al op het podium maar vanaf 2005 wordt de "Heer van Stand" aan een nieuwe generatie bezoekers voorgesteld.

Op de affiche prijken als grootste verrassende namen Maaike Widdershoven en Jon van Eerd. De laatste naam is wel snel te plaatsen doordat hij bij de vorige productie ook al de rol van Ollie B. Bommel op zich nam. Toch zal Jon van Eerd pas later in deze tour zijn rentree maken, aangezien hij nu nog volop in “Een Rits te Ver” staat. De rol van Ollie B. Bommel wordt tot die tijd gedragen door Frans Mulder. Tijdens de premiere duurde het even voordat hij in zijn rol groeide, maar uiteindelijk was het wel zijn spel dat overtuigender was dan zijn zang.

Maaike Widdershoven speelt de rol van de controlfreak Juffrouw Doddel. Een dame die maar al te graag in het bijzijn van een Heer van Stand wil zijn en het daarom voor lief neemt om voor hem te zorgen zodat hij ook zijn Stand behoudt. De rol van Juffrouw Doddel is bijna een karikatuur maar Maaike weet haar met zoveel overtuigingskracht neer te zetten dat ze, ondanks haar beperkte rol, de show steelt.

Het verhaal van “De Trullenhoedster” vertelt over de tovenaar Hocus P. Pas die de kleine meid Ivy betovert en haar magische krachten geeft. Samen belanden ze in Bommeldam waar ze met de magische ogen van Ivy de bewoners van het dorp veranderen in zogenaamde “Trullen”. Uiteraard is het dan aan Olivier en Tom Poes om de dorpsbewoners te redden.

Een tweede vermelding moet uitgaan naar Harry van Amerongen. In deze voorstelling heeft hij een dubbelrol, namelijk die van “Hocus P. Pas” en van “Markies de Canteclaer van Barneveldt”. In zijn eerstgenoemde rol komt hij het meest overtuigend over op het moment dat hij zijn tovenaarsmuts mag afzetten. Met zijn overdreven grote wenkbrauwen en kaal hoofd, doorbreekt hij het stereotype tovenaar. Hoe goed zijn spel is, is echter te zien in zijn andere rol. Als één van de voorname burgers van Bommeldam heeft hij geen grote rol, maar deze zet hij met zoveel flair neer dat hij bijna letterlijk uit het stripverhaal is komen stappen.


 1 2 >

Fotos
musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)