Recensie

Onweerstaanbare Legally Blonde

Het moet maar eens gezegd: Kim-Lian is weergaloos goed in Legally Blonde. Inclusief gefilmde Musicalworld.tv reportage.

Laura Vlasblom zet haar tanden in de dankbare rol van de kapster Paulette. Vlasblom heeft een aantrekkelijk rauw randje op haar stem en speelt de komische momenten helemaal uit. Iets teveel een karikatuur misschien, maar daarin is ze wel erg goed. Raymond Kurvers speelt de arrogante Professor Callahan, die in deze voorstelling nog het meest lijkt weg te hebben van Pim Fortuyn. Dat ligt wellicht aan de haargroei van Kurvers (of het gebrek daaraan), maar in zijn krijtstreeppak met brede stropdas had hij er griezelig veel van weg. Hij zingt de rol van deze gehaaide professor misschien iets te keurig en mist wat Amerikaanse schwung om zijn creatie echt gevaarlijk te maken.

Cindy Bell speelt Brooke Wyndham, een fitnessinstructrice die door de studenten van Callahan wordt verdedigd. Ze heeft een loeimoeilijk dans- en touwtjespringnummer te vertolken (De Zweep Erover) en doet dat met verve. Jammer dat ze van de productie zo’n intens lelijke pruik op kreeg. Bell is zo’n actrice die je een keer een hoofdrol gunt en deze productie bewijst wederom dat ze daar klaar voor lijkt. Barbara Hol heeft de lastige rol van Vivienne, het nieuwe kakkerige vriendinnetje van Warner. Zij moet in de voorstelling een behoorlijk boog maken van loeder tot goedzak en weet dat met mooi spel en sterke zang uitstekend voor elkaar te brengen.

Legally Blonde is een echte ensemble show met heel veel dansnummers die gisteravond voortreffelijk werden uitgevoerd. Het decor is, zeker in vergelijking met de Amerikaanse en Britse versie, wat summier, maar door het slimme gebruik van het ensemble ziet de show er toch gelikt uit. Het enthousiasme spat van het podium en de cast klinkt vocaal spatzuiver, wat gezien de lastige choreografie van Martin Michel (die ook voor de regie tekende) een groot compliment verdient.

De komende maanden zal Nederland volhangen met posters van twee blonde dames die het publiek proberen te verleiden tot het kopen van een kaartje. De een in een jaren 50 jurk, de ander in roze satijnen jurkje. Oh My God: ik weet wel wie ik liever heb. Legally Blonde is helemaal gelukt. Chapeau!
10 October 2010
Première
Theater Tilburg
http://www.legallyblondemusical.nl
legally blonde, nederland, kim-lian van der meij, joey schalker, roy van iersel, cindy bell, jurriaan bles, raymond kurvers, roel vente, lone van roosendaal, esmee van kampen, alex klaasen, musicalworld.tv, recensie, joey schalker, jacco plooijer