Perspresentatie

Love me just a little bit more

Zo'n 8 maanden geleden kwamen Eelco Claassen, Benno Hoogveld, beiden van First in the Field Theatrical, en Kok-Hwa Lie met het idee om een musical te maken gebaseerd op de hits van de Dolly Dots. Meteen werd aan de Princess Entertainment Group gedacht als producent. Mede vanwege het feit dat Princess in het verleden veel met de Dolly Dots hebben gewerkt.

Charly Luske
Hallo, ik ben Tim.
Ik ben een vrolijke, leuke jongen. Samen met Melanie ben ik de populairste van de klas. Helaas ben ik net door haar gedumpt. Om haar terug te winnen, ga ik samen met Lisa een plannetje smeden in de hoop dat alles goed komt.
In de jaren ‘80 hield ik van: de jo-jo, Knightrider, ET, Doe Maar en Smiley Buttons.

Linda Wagenmakers
Hoi! Ik ben Lisa.
Ik ben nieuw hier op school. Op zich ben ik wel een stoer meisje, maar natuurlijk heb ik ook mijn softe kant.
Met Tim sluit ik een zakelijke deal af waar we beide profijt van hebben.
In de jaren ‘80 hield ik van: de Lolo bal, Transformers, de Kuif, beenwarmers en Roberto Jacketti and the Scooters.

Froukje de Both
Mijn naam is Melanie.
Ik ben echt zo’n typisch amerikaans Cheerleader-meisje die elke jongen kan krijgen. Ik vind mezelf dan ook fantastisch.
Kleding en uiterlijk zijn erg belangrijk voor me. Oh ja, waar je mij ziet, daar zie je ook mijn 2 vriendinnen Amanda en Tina.
Ons doel? Beroemd worden!
In de jaren ‘80 hield ik van: Duran Duran, Ruhr, leggings, Footloose en pop-buttons

Paul Boereboom
En ik? Ik ben Kick.
Beetje rebels en ik klets de oren van je kop. Samen met mijn video-camera neem ik je mee door het verhaal. Mocht je het niet helemaal meer snappen, geen punt, ik kan het beeld terugspoelen en stopzetten.
In de jaren ‘80 hield ik van: het A-team, de troetelberen, Dirty Dancing, Duran Duran en Wuppies.

Crazy Situations
De Princess Group is een nieuwe weg in geslagen. Na al 20 jaar lang entertainment gemaakt te hebben, vond directeur Aad Ouborg het tijd voor iets nieuws binnen het bedrijf. Vandaar dat de Princess Entertainment Group werd opgericht. Zo’n 8 maanden geleden kwamen Eelco Claassen, Benno Hoogveld, beiden van First in the Field Theatrical, en Kok-Hwa Lie met het idee om een musical te maken gebaseerd op de hits van de Dolly Dots. Meteen werd aan de Princess Entertainment Group gedacht als producent. Mede vanwege het feit dat Princess in het verleden veel met de Dolly Dots hebben gewerkt.

‘Love me just a Little bit more’ neemt ons mee terug naar de jaren ‘80. Het vertelt het verhaal van schoolkinderen, hun liefdes, hun problemen en hun ouders. Volgens regisseur Benno Hoogveld moet het een feest van herkenning gaan worden:” De vraag die wij onszelf stelde was ’ hoe was het in de jaren ‘80, wat willen we laten zien’? Wij willen graag het ‘o-ja’ gevoel aan de mensen overbrengen, zo van ‘o-ja zo zag het er toen uit”. Aan alles is dan ook gedacht. Van kleding in de stijl van Madonna, Cindy Lauper en Pat Benatar, tot decor. Deze is gemodelleerd naar de bekende Rubic’s Cube die destijds de hoofden brak van elke jongere. Benno Hoogveld: “Alle cubussen kunnen los van elkaar dus op verschillende manieren ingezet worden. Zo kun je veel settings weergeven. Ook hebben we gekozen voor vreemde hoeken en veel schuine lijnen. Ook iets heel herkenbaars uit de jaren ‘80”.

Het is tegenwoordig een trend om nummers van bekende artiesten of groepen in een musical te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan ‘We Will Rock You’, ‘Our House’, ‘Taboo’, ‘Jailhouse Rock’,‘Tonight’s the Night’ en ‘Mamma Mia’. Wil je je kunnen onderscheiden binnen dit genre, dan moet je wel met iets aparts komen. Paul Boereboom:“Ik denk dat deze musical wel zal gaan aanslaan. Het is tenslotte toch een Nederlands product met muziek van een Nederlandse groep. Mensen hier in Nederland hebben er veel mee, want iedereen kent de Dolly Dots”. Ook Linda Wagemakers deelt deze mening: “Het is weer een unieke productie van First in the Field. Lekker tegendraads met veel aparte humor en dingen die je totaal niet verwacht”. Volgens Froukje de Both gaat het een echte ‘feel-good’ musical worden: “Het wordt een feest van herkenning. De show is een comedy-musical en alles wordt lekker op de hak genomen. Heb je Rocky over the Rainbow gezien? Nou in die sfeer moet je het gaan zoeken”.

First in the Field Theatrical hoopt met deze musical het succes van ‘Rocky over the Rainbow’ voort te kunnen zetten. Directeur Eelco Claasen: “wij willen elk jaar met een nieuwe productie komen. Het zullen eigen shows gaan worden, dus geen bestaande producties die overgenomen gaan worden, alleen eigen werk. zo hopen wij iets te kunnen toe voegen aan de Nederlandse musical markt”. Wat betreft Musicalworld mag First in the Field nu alvast gaan plannen voor volgend jaar, want voor ons was ROTR een van de grote verassingen en zal het met deze musical ook wel snor zitten! Wellicht dat bij een volgende musical er ook voor gekozen gaat worden om originele muziek te gaan gebruiken, want dit trucje, daar trappen we natuurlijk maar uhm… twee keer in!

N.v.t.
Amsterdam
Officiele website

love me just a little bit more, dolly dots, linda wagemakers, froukje de both, charly de both