Interview

Mark van Beelen: geen spijt van tweede Tarzanavontuur

'Op televisie leek het of ik eraan onderdoorging.' Een interview met acteur Mark van Beelen aan wie de felbegeerde rol van Tarzan opnieuw voorbijging.

Ondanks een veelbelovend optreden moest de Nederlander Mark van Beelen (Jesus Christ Superstar, Cats) afgelopen vrijdag het strijdtoneel van Ich Tarzan, Du Jane verlaten. Na de Nederlandse televisieauditie in 2006 moest Mark met tranen in de ogen vernemen dat ook in Duitsland de hoofdrol van Tarzan niet voor hem was weggelegd. Twee dagen later had Musicalworld op de première van Forbidden Musicals een afspraak met de acteur. Een exitgesprek.

   
Dag, Mark. Het is nu twee dagen na je vertrek uit de Duitse Tarzanauditie. Hoe is het?
Mark: “Verrassend goed. Dat ik me zo goed zou voelen, had ik eigenlijk niet verwacht. Volgens mij komt het doordat ik afscheid heb kunnen nemen met een uitstekende act. Samen met Ina Trabesinger (kandidate voor Jane, fw) zong ik een spetterende Bad Girls van Anastacia en Jamiroquai. Wij hebben alleen maar complimenten gekregen. Van liefhebbers tot echt grote mensen met een grote naam in de industrie.”

Toch hebben we Mark op het moment supràªme opnieuw in huilen zien uitbarsten.
Mark: “En ik had nog wel met mezelf afgesproken om bij de Duitse competitie vooral niet te gaan huilen. Maar ja, ik kon gewoon niet geloven dat ik met mijn prestatie in de sing-off terecht zou komen. Nota bene samen met Riccardo Greco, die voor velen favoriet is! Na de ovaties en complimenten voor Bad Girls voelde ik me zà³ sterk, dus de schok was heftig. En toen het tot me doordrong dat ik tegen Riccardo moest strijden, voelde ik dat de kans dat de jury mij boven Riccardo zou verkiezen miniem was. De vaste grond zakte onder mijn voeten weg en de hele finale ging in een razend tempo aan me voorbij. Bovendien besefte ik dat aan een prachtige tijd een voortijdig einde was gekomen. Een tijd waar ik zo veel gegroeid ben en heel veel nieuwe vrienden heb gemaakt.”

Het was Pia Douwes zelf die jou het slechte nieuws moest brengen: jouw stem was professioneel, maar die van Riccardo was rijker aan facetten, dus kon je vertrekken.
Mark: “Eigenlijk kun je onze stemmen niet vergelijken. Riccardo zingt in de hoogte met veel meer gemak, het is waar dat zijn stem in die regionen meer kleur heeft. Ik moet in de hoogte veel harder werken, maar laag klink ik weer veel comfortabeler. De jury heeft nu eenmaal besloten en ik heb er nu vrede mee. Tijdens de Nederlandse Tarzanauditie heb ik mezelf voor het laatst vergeleken met anderen. Dankzij regisseur Jeff Lee heb ik dat gelukkig afgeleerd. Ik geloof in mijn eigen unieke talent en wat ik tijdens de show heb kunnen laten zien, maakte mijzelf heel tevreden.”

06 April 2008
Overig
http://www.sat1.de/comedy_show/tarzan/
Mark van Beelen, Mark, van Beelen, casting, televisieauditie, Ich Tarzan Du Jane, Pia Douwes, Riccardo Greco, Ina Trabesinger, Joop van den Ende, Hamburg, Duitse Tarzan, Stage Entertainment, Mamma Mia, Crazy for You, Jesus Christ Superstar, Cats