Interview

Mark van Beelen: geen spijt van tweede Tarzanavontuur

'Op televisie leek het of ik eraan onderdoorging.' Een interview met acteur Mark van Beelen aan wie de felbegeerde rol van Tarzan opnieuw voorbijging.

à‰én keer de beproeving doorstaan van een televisieauditie is al zwaar genoeg. Maar waarom deed jij dat zelfs twee keer?
Mark: “Nadat ik Nederland verloren had van Ron, John en Dennis, had ik natuurlijk de eer aan mezelf kunnen houden. Maar ik voelde ik dat er nog iets in Tarzan was waarin ik nog eer aan kon behalen. Helemaal toen ik na de aanmelding in Duitsland hoorde dat de Amerikaanse creatives mij graag weer wilden zien. Ik wilde ook in Duitsland werken, dus ook al twijfelde ik of er in het Duitse televisiepubliek iemand zou zijn die op mij ging stemmen, zag ik dit als een kans om mezelf te presenteren aan een nieuw groot publiek. Bovendien was het tijdens de Nederlandse audities Joop van den Ende zelf die tegen mij zei: pak deze kans, je krijgt hem nooit meer. Ik heb de zeldzame luxe gehad die kans twee keer aangeboden te krijgen: die pak je dan toch beide keren?”

Wat voor een Tarzan had jij het Duitse publiek gegeven?
Mark: “Ze hadden een jonge, frisse en levenslustige Tarzan op het toneel gezien. à‰n een ongelooflijk harde werker. Als een regisseur mij vertrouwen geeft, dan zal ik de stresskip in me afleggen en ga ik voor de volle honderd procent. Ik blijf voortdurend in mijn rol graven om de beste manier te vinden waarop ik de rol kan spelen. Ik sta er altijd voor open om door te leren.”

En nu?
Mark: “Daar kan ik helaas nog niets over zeggen. Maar Duitsland is nog niet van me af. Wie weet wat er nog uit dit auditieavontuur rolt. Al heb ik nu nog geen concrete aanbiedingen, ik ben ambitieus genoeg om iets te pakken te krijgen.”

Dank je wel. Het is goed om te zien dat je tranen zijn opgedroogd.
Mark: “Haha. Al leek het of ik eraan onderdoorging, ik schaam me niet om twee keer in dezelfde race te moeten afvallen. Ik heb het tweede avontuur heel positief afgesloten en heb op een waardige manier deuren in Duitsland geopend. En wat een prachtig uitzicht heb ik nu op een nieuwe brede horizon.”
06 April 2008
Overig
http://www.sat1.de/comedy_show/tarzan/
Mark van Beelen, Mark, van Beelen, casting, televisieauditie, Ich Tarzan Du Jane, Pia Douwes, Riccardo Greco, Ina Trabesinger, Joop van den Ende, Hamburg, Duitse Tarzan, Stage Entertainment, Mamma Mia, Crazy for You, Jesus Christ Superstar, Cats