Fotoverslag

Musical-Expo in Enschede geopend

Gisteren werd in de Grote Kerk in Enschede de Walk-in Musical Expo geopend. Tot en met 9 juli is deze gratis expositie door iedereen te bezoeken, alleen niet op maandag.

Acteur Finn Poncin, die de hoofdrol speelde in de kerstmusical Scrooge (exclusief te zien in het Muziekcentrum, en komende kerstperiode in reprise) en ook te zien is in Harmonie. Deze voorstelling start binnenkort in het Wilmink Theater.In de Grote Kerk zijn diverse items te zien, maskers, attributen, maquettes van decors bijvoorbeeld, maar de focus ligt vooral op de kostuums. De collectie komt voor het grootste gedeelte uit de collectie van het ‘musicalmuseum’, een initiatief van Marco de Koning, Rudy Hellewegen en Pia Douwes, die vooralsnog in gedeeltes in diverse theaters te zien is.
Kostuums uit My Fair Lady, Miss Saigon, Soldaat van Oranje, en vele andere voorstellingen. Pia Douwes heeft een eigen hoekje. Daarnaast zijn er ook kostuums te zien de de regionale voorstellingen, waaronder ééntje uit Stork die maar één keer is gedragen (en dus nooit in de voorstelling te zien was). Van zo dichtbij zag je ze nooit, en je kunt dus de details mooi zien. Marco de Koning geeft ook aan: ‘je mag ook best even aan de stof voelen’.

Zo mooi als het is uitgestald in de Grote Kerk hebben we het nog niet gezien. De wat theatrale ambiance geeft het wat extra’s, en stiekem hopen we natuurlijk dat op een dag de Phantom plaats neemt achter het orgel, om live zijn beroemde klanken te laten horen en de instrumentale klanken uit de andere musicals die er nu te horen zijn zal overstemmen.

Een fotoreportage:

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen