Musicalreport

Nonsens

>Het verhaal is leuk omdat er natuurlijk vanalles "mis" gaat. Maar ja, wat wil je als 5 nonnen een theater avond organiseren waarin ze zelf de hoofdrol spelen.

De Voorstelling is heel luchtig. Je hoeft er eigenlijk niet bij na te denken en is daarom een leuk ontspannen avondje uit.
Tijdens de premiere speelden Gerrie van der Klei en Marjolein Keuning.
Het verhaal is leuk omdat er natuurlijk vanalles “mis” gaat. Maar ja, >wat wil je als 5 nonnen een theater avond organiseren waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Door deze opzet is het een ontzettend komische voorstelling die echt is aan te raden.

Gerrie v.d. Klei speelt Moeder-overste die, natuurlijk, niet blij is met het optreden van enkele zusters. Maar daar ben je ook Moeder- overste voor. Gerrie zet de rol heel goed neer en kan ook een aardig deuntje zingen. Dit was zeker voor mij nieuw maar absoluut geslaagd. 1 van de leukste scene’s is het moment dat er een geestveruimde middel het podium opkomt. Hier zet gerrie een zeer komisch en goed stuk acteerwerk neer. Toch is ze niet zo stug als je zou denken en drijft ze, net als de andere zusters, de spot met het zuster zijn.

Anne-marie Jung speelt zuster Huberta. Dit is de rechterhand van Moeder Overste en zorgt voor de rust tussen de zusters en Moeder-overste. Hierdoor onstaan leuke, soms wat verwarrende situatie’s, die voor de nodige lachsalvo’s zorgen. Ook is zij de steun en toeverlaat van de zusters waardoor zij een “serieus” karakter heeft ( voor zover dat kan).

Danielle Oonk is zuster Leonora. Zij is de jongste van het stel en nog maar pas bij de zuster orde. Daarom is ze onbehouden in haar doen en laten waardoor ze nog wel eens dingen zegt en doet die niet echt non-like zijn en weer gered moet worden door zuster Huberta.

Marjolein Keuning is zuster Roberta Anna en de komische zuster. Ze heeft altijd veel op straat geleefd en heeft daardoor andere ervaringen als de overige zusters. Dit maakt ook dat ze het niet zo nauw neemt met haar uitspraken en daar verschillende keren door Moeder-overste over wordt aangesproken. Zij probeerd ook telkens leven in de nonnenstal te brengen en vind zichzelf ontzettend grappig. Haar collega nonnen, m.n. Moeder-overste, zijn niet altijd even blij met deze grapjas. Ook omdat zij zuster Leonora hier in mee trekt. Het is een zeer sterke rol van Marjolein, die tijdens de repetitie’s nog wel eens zoiets had van ” dit is te flauw om te doen”. Na de opmerking van Michael Diedrich dat niet zij maar het publiek het leuk moet vinden, is ze totaal voor de rol gegaan, wat overduidelijk te merken is.

Als Laatste Annick Boer, zij is zuster amnesia. Wat de naam al doet vermoeden is ook. Na een ongeval is ze haar geheugen kwijt. Omdat ze ook niet meer weet wie ze is, is ze onzeker, schuw en stuntelig. Hoewel Marjolein een humoristische zuster moet neerzetten, is zuster Amnesia, door haar onzekerheid, vergeetachtigheid en stunteligheid, absoluut de meest komische van het stel. Omdat Annick, op het podium, al een komische aanblik heeft, zou je denken dat de rol voor haar is geschreven. Ze heeft hetzelfde effect op het publiek als wat ze in Titanic had. Bij opkomst hoor je een gniffel door de zaal gaan.

De acteer prestetie’s van de dames zijn allemaal evengoed. Elke rol komt goed uit de verf en je hebt 5 verschillende karakters op het podium staan. Kortom het is een aanrader als je van komedie houd en je zult er veel plezier aan beleven.

V&V entertaiment heeft een schitterend produkt afgeleverd voor een gezellige, vrolijke avond.

27 January 2003
Première
Tilburg
Schouwburg

Gerrie van der Klei, Marjolein Keuning, Anne Marie Jung, Annick Boer, Michael Diederich