Perspresentatie

Pietje Bell

Een nieuw theater-seizoen, nieuwe producties en dus ook veel nieuws op Musicalworld. 8 Augustus vond in Amsterdam de eerste repetitiedag van Pietje Bell plaats waarmee het nieuwe theaterseizoen officieus wordt geopend.

Een nieuw theater-seizoen, nieuwe producties en dus ook veel nieuws op Musicalworld. 8 Augustus vond in Amsterdam de eerste repetitiedag van Pietje Bell plaats waarmee het nieuwe theaterseizoen officieus wordt geopend.

Pietje Bell is een musical die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Christiaan van Abcoude. Op het eerste oog lijkt de voorstelling net als de boeken een echte ‘kwajongens’-productie te worden, maar uit de varieteit in muziek blijkt al dat deze gedachte toch te kort door de bocht is. Ruud Bos die de muziek verzorgt vertelt: “Op het moment dat ik het nummer “als je eens wist… hoezeer ik je streken mis” schreef, had ik net onze hond verloren waar ik voor dit nummer heel veel uit heb kunnen putten. Een paar maanden later was ik uitgenodigd voor een radioprogramma. Tijdens dat programma draaiden we dat nummer, dat zo prachtig was ingezongen door Brigitte (Nijman - red.), en ik begon live op de radio te snotteren. Nu verwacht ik niet dat het publiek diezelfde emoties bij al de nummers zal hebben, maar als ze maar van ieder nummer kunnen genieten, dan ben ik in mijn opzet geslaagd”.

De basis voor het schrijven van de muziek is het script geweest. Pietje Bell de musical is namelijk een nieuwe productie. Het is niet de theater-versie van één van de boeken of films. Deze productie bestaat dan ook eerder uit alle typische Pietje Bell elementen die samenkomen in een nieuw avontuur.  Karakters als Drogist Geelman (Johnny Kraaijkamp) en Tante Cato (Eric Beekes—ja, een man) zullen de lezers van de oorspronkelijke boeken en films dan ook bekend voorkomen.
Hoe belangrijk dat script is, geeft ook Brigitte Nijman aan; er zijn namelijk voor het seizoen 2005-2006 meer kinder- en familievoorstellingen dan ooit. “Pietje Bell zal zich gaan onderscheiden doordat het een nieuwe productie is. Pietje Bell is natuurlijk een typisch Hollands jochie, dat zorgt er al voor dat het tussen veelal buitenlandse producties opvalt. Daarnaast is het een oorspronkelijk verhaal, dat voor de hele familie geschikt is. Pietje Bell begint namelijk in het heden waardoor dat zeker herkenbaar zal zijn voor jongeren. Maar nu hou ik mijn mond, want ik vertel alweer teveel”.

Wil je meer weten over de achtergrond van Pietje Bell, lees dan:
Artikel: Pietje Bell - castpresentatie
Belle Vue; een fotolog waarin momenteel Brigitte Nijman alles rondom Pietje Bell op foto zal vastleggen.
Download de Pietje Bell Promo

08 August 2005
Repetitie
Amsterdam
Officiële Website

Brigitte Nijman, Johnny Kraaijkamp, Arie Cupé, István Hitzelberger, Pim Wessers, Martijn Canters, Christian van Eijckelenburg