Perspresentatie

Remember my name, Fame

Vanaf 7 oktober 2007 brengt Stay Tuned, een onderdeel van de Theatre Entertainment BV, een Engelstalige productie van de musical 'Fame' naar Nederland. Ondanks dat de première pas over 10 maanden zal plaatsvinden, werden vandaag al de 7 hoofdrollen aan de pers gepresenteerd in Podium Mozaiek in Amsterdam.

‘Fame’ vertelt het verhaal van een groep studenten die aan de New York High School of Performing Arts studeren. Zij worden gevolgd vanaf het moment van hun auditie tot aan hun eindexamen. Ze dromen allemaal van een succesvolle toekomst als acteur, zanger, danser of muzikant. Het verhaal neemt je mee langs hoogte- en diepte punten, vriendschappen, romances en het harde werken dat nodig is om de ultieme droom te bereiken.

Producent Peter Paul Mulkens van Stay Tuned is blij dat hij de musical weer naar Nederland kan halen: :“Vorig jaar hebben wij, samen met onze Duitse partner Arena Theater, Fame ook al naar Nederland gehaald. Toen voor een periode van 5 weken met Barry Stevens in de hoofdrol. Dat was zo’n succes dat we hebben besloten om de voorstelling dit jaar 3 maanden lang door Nederland te laten touren. Maar we willen het nu wel groter gaan aanpakken dan de vorige productie, vandaar dat we voor de hoofdrollen ook hebben gekozen voor bekende Nederlandse acteurs, zangers en dansers.”

Een van die hoofdrollen, Carmen, zal gespeeld gaan worden door Carolina Dijkhuizen: “Carmen Diaz is een meisje die zeker weet dat ze een ster gaat worden en daarom auditie doet op de High School of Performing Arts. Halverwege de opleiding krijgt ze een aanbod om naar Los Angeles te gaan en in haar naiviteit neemt ze dat aan en stopt met de opleiding, maar dat loopt dramatisch voor haar af.” Voor Carolina een hele andere rol dan dat ze tot nu toe heeft gedaan. “Maar dat is juist het leuke aan deze rol. Ze neemt een verkeerde beslissing terwijl ze juist een hele grote ster had kunnen worden als ze niet naar LA was gegaan. Dat dramatische en een rol die eens niet vrolijk eindigt vind ik ook wel een keer leuk om te spelen.”

Ivo Chundro zal de rol van Tyrone gaan spelen: “Tyrone komt uit Harlem en heeft het niet makkelijk, in die zin dat hij niet in de makkelijkste positie zit om zijn droom, te kunnen leven van dansen, waar te maken. Maar dans is voor hem wel een houvast en blijkt ook zijn redding te zijn om zich uit zijn omgeving te onttrekken.” De productie en de rol van Tyrone zijn niet onbekend voor Ivo: “Ik heb de rol al eens in Zwitserland gespeeld en het is een van de weinige rollen waarbij je zo’n breed pallet aan kunnen moet hebben. Je moet veel verschillende dansstijlen beheersen, je moet kunnen zingen en rappen, maar ook qua acteren is het behoorlijk zwaar om de hele boog vanaf het begin tot aan het einde neer te zetten. Ik vind het overigens erg leuk dat ik de rol nu in Nederland mag gaan doen. Ik had in Zwitserland zo’n plezier met deze productie, dat ik het altijd jammer heb gevonden dat ik het hier nooit heb kunnen spelen. Toen ik de kans kreeg om deze productie te gaan doen, heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen.”

Naast Carolina en Ivo zijn ook Jody Bernal als Joe, Hans van der Togt als Mr. Myers, Donna Lynton als de docente Engels, Heddy Lester als de balletdocente en Eric Beekes als docent muziek in de hoofdrollen te zien. Het ensemble moet nog gecast worden, maar als het aan Mulkens ligt zal dat een Nederlands ensemble gaan worden. De reden voor een Engelstalige productie, ondanks een Nederlandse cast, is volgens Mulkens simpel: “We gaan met deze productie ook touren. Na Nederland zal de voorstelling ook in België, Duitsland en Scandinavië te zien zijn, en dan is een Engelstalige show makkelijker te produceren. Daarnaast wilde ik ook de originele productie brengen omdat mensen die kennen vanwege de tv serie, de film en de liedjes. Overigens zal het ensemble met de hele tour meegaan, maar zullen de 7 hoofdrollen per land gecast gaan worden.”

Voor Ivo en Carolina zal de taal geen probleem gaan worden. Ivo: “Ik ken de nummers al omdat in de Zwitserse productie de nummers ook in het Engels waren.” Carolina vult aan: “Ik zie er ook niet tegenop, ik spreek goed Engels dus het moet zeker te doen zijn. Daarnaast is het ook wel een keer leuk om nummers te zingen zoals ze geschreven zijn.”

Zoals bekend is Stay Tuned niet de enige producent die in seizoen 2007/2008 met de musical ‘Fame’ komt. Ook V&V Entertainment gaat de voorstelling produceren, maar dan in een Nederlandstalige versie. Carolina: “Ik denk dat je straks 2 hele verschillende versies gaat zien, al is het alleen al vanwege de taal. Maar ik denk wel dat mensen het heel leuk zullen gaan vinden om de show in de originele versie te zien. “
“Ik vind het wel jammer dat er zo met modder gegooid wordt. Ik denk dat de 2 versies prima naast elkaar kunnen bestaan en ik hoop dat het de mensen uitdaagt tot creativiteit en dat het allebei hele goede producties gaan worden”, aldus Ivo. 

De Engelstalige productie van Fame is van 7 oktober tot en met 14 december 2007 in de Nederlandse Theaters te zien. Voor meer informatie ga naar [url=http://www.famedemusical.nl]http://www.famedemusical.nl [/url]

N.v.t.
Amsterdam
Podium Mozaik
[url=http://www.famedemusical.nl]http://www.famedemusical.nl [/url]

fame, ivo chundro, carolina dijkhuizen, jody bernal, hans van der togt