Musicalreport

The Sound of Music in Scheveningen

Maaike speelt de sterren van de hemel in deze musical, ze sprankelt op het podium, en haar stem vond ik hier in het theater echt geweldig.

Laat ik beginnen om te zeggen dat ik eerst getwijfeld heb of ik wel naar deze musical zou gaan omdat ik nooit zo’n grote fan van de film Sound of Music ben geweest, en ook niet van Maaike Widdershoven. Niet dat ik Maaike zo slecht vond, maar er was iets in haar stem (bij tv opnamen en die twee keer dat ik haar bij de Musical Awards en Musicals in Ahoy heb gezien), waar ik zelf niet zo weg was…Nou , die mening is inmiddels compleet herzien!

Maaike speelt de sterren van de hemel in deze musical, ze sprankelt op het podium, en haar stem vond ik hier in het theater echt geweldig. Zoals al meerderen hebben gezegd, ik geloof niet dat er een betere Maria te vinden zou zijn in Nederland. Naast Maaike speelt Hugo Haenen de rol van Baron von Trapp, die ook erg goed door hem neergezet wordt. Vooral het samenspel van Maaike en Hugo samen vond ik zeer goed.

De favoriet voor mij persoonlijk was Dick Cohen, die de rol van Max Dettweiler speelt. Met al zijn maniertjes en kleine dingetjes, heeft hij de rol zich zo eigen gemaakt. Erg grappig was de scene waarin hij het heeft over het festival wat hij organiseert, wat bijna niet meer doorgaat. Hij maakt dan de opmerking hoe dat moet met het publiek dat al die te dure kaartjes heeft gekocht, en kijkt dan ook zeer indringend de zaal in. Hoezo voelden wij ons aangesproken ??

Annemieke Ruiten zette ook een zeer overtuigende barones neer, vooral de komische dingen gingen haar goed af.
En dan de kinderen. Celine Purcell als de oudste van de 7 kinderen, vond ik erg goed (het wordt eentonig he? J ), de rest trouwens ook. Zowiezo is het al vertederend om de kleinste kinderen zo hun best te zien doen, en dat bijna alles ook vlekkeloos gaat. (bij 1 dansje ging het bij de 2 jongste kinderen bijna fout.Met draaien, raakte ze elkaars benen, maar ze konden het nog herstellen).

De decors zijn ook heel mooi gemaakt, vooral de scene waarbij Maria en Baron von Trapp gaan trouwen, zit zo mooi in elkaar, je ziet ze gewoon echt de kerk inlopen, terwijl het podium niet zo groot is. Mooi zijn ook de details als bijv. de ramen opengezet worden, dat je ook ziet dat er licht binnenkomt.

Twee minpuntjes waren er wel:
- De eerste, is niet zo heel erg groot, ik vond het toneelspel van Moeder Overste iets minder, maar haar zang is fantastisch. (het koorzang in de musical vond ik zelf trouwens ook zeer goed gedaan ).
- De tweede vond ik wel een behoorlijke ergernis, mensen die drinken en eten de zaal in meenemen, en mobiele telefoons die ondanks een waarschuwing vooraf nog niet uitgezet waren… Zelf heb ik het gelukkig nog niet al te veel meegemaakt dat dit gebeurde tijdens een voorstelling, maar gisteren dus wel en regelmatig ook. Achter ons werd er flink geknabbeld op chips, en na de pauze hoorde je af en toe een flesje drinken omvallen. Ik vind dit absoluut niet passen, drinken en eten hoor je toch in de pauze te doen. Daarnaast ging op het eind van de voorstelling 2x een mobiele telefoon, zeer irritant.

Al met al vond ik het een zeer leuke voorstelling, en ben blij dat ik er toch voor gekozen heb om te gaan!
Groetjes, Sandra

Reguliere voorstelling
Scheveningen
Circus Theater
Officiële website

Maaike Widdershoven, Hugo Haenen, Dick Cohen, Annemieke Ruiten, Celine Purcell