Reportage

MusicalWorld nog één keer op de catwalk

Een nieuwe theaterproducent met een nieuwe Nederlandse musical. Op 11 januari ging Supermodel de Musical in Krasnapolsky hotel in Amsterdam in premiere. [b]Ook met een reportage van Musicalworld TV[/b]

In MusicalWorld.TV‘s gefilmde reportage niet alleen gesprekken over de voorstelling, maar ook over Educating Rita, The Full Monty en Legally Blonde.

Supermodel de Musical speelt zich af in de mode-industrie. Is het allemaal wel zo mooi en begeerlijk als dat het lijkt, of is de glitter en glamour slechts schone schijn? Hoe is het om als model in het leven te staan? Bestaat het leven van een model alleen uit het dragen van de mooiste kleren, het ontmoeten van de meest interessante mensen, het aflopen van de duurste feestjes en het bezitten van alles wat het hart begeert?

De videoreportages van MusicalWorld.TV zijn in hoge kwaliteit. Mocht die te veel zijn voor je computer, klik dan op de gele HD-knop onderaan het scherm voor een standaardkwaliteit.

Het is in Nederland niet makkelijk om als nieuwe theaterproducent een voet tussen de deur te krijgen. Het aanbod van musical en muziektheater is de laatste jaren gigantisch gestegen waardoor het pluggen van, de veelal nieuwe en originele, voorstellingen voor hen steeds lastiger is geworden. Hierdoor hebben producties als ‘Honk’ en ‘Shhh….it Happens’ helaas niet de waardering van het grote publiek gekregen die ze naar mijn idee wel hadden moeten krijgen.

Eugene Jans, creatief directeur van Blue Moon producties en o.a. bekend van musicals als Miss Saigon, Saturday Night Fever en 3 Musketiers, durf ondanks deze wetenschap het toch aan om vol overgave voor zijn idee te gaan. Eugene pakt het slim aan. Hij schrijft zich in voor het KRO programma ‘Dragonsden’ en mag zijn idee komen presenteren. In dit programma krijgen (startende) ondernemers de kans om hun ultieme droom uit te laten komen: een idee omzetten in een winstgevende zaak. De bedoeling is om de groep van vijf succesvolle zakenmensen, de dragons, te overtuigen om in het idee te investeren. En dat is Eugene gelukt. Hij weet de 150.000 euro die hij nodig heeft binnen te halen. Nu de 2e uitdaging, het grote publiek, nog.

Voor de cast heeft Eugene een aantal bekenden uit zijn musical verleden gevraagd om aan het project deel te nemen. Hoofdrolspelers Oren Schrijver en Claudia de Graaf waren een jaar of 4 geleden al op de hoogte van het idee voor deze productie. Voor Claudia de Graaf betekent Supermodel de Musical een terugkeer in de musicalwereld. Na haar laastste optreden voor Musicals in Ahoy in 2004 is zij niet meer in een musical in Nederland te zien geweest. En we mogen blij zijn dat ze weer terug is. Zangtechnisch staat haar rol van Monique als een huis. Haar solo’s (o.a. It’s All Coming Back To Me Now en I will Survive) zijn krachtig en spatten van het podium af, maar qua acteren mist er nog iets. Teksten worden soms leeg en emotieloos opgezegd. Daardoor komt de verhaallijn niet altijd geloofwaardig over en de gekwetstheid de ze ervaart in haar relatie met Ralf mist hierdoor ook wat kracht.

11 January 2009
Première
Amsterdam
Hotel Krasnapolsky
http://www.supermodeldemusical.nl
super model de musical, super model, krasnapolsky, claudia de graaf, oren schrijver, wouter braaf, boris schreurs, bora sirin, bettina holwerda, celine purcell, paul van ewijk, the full monty, educating rita