Musicalreport

Tel uit je Winst

Het is een leuke klucht. Het grote verschil met de kluchten die ik ken, is dat ik gewend ben dat er ontzettend veel met deuren wordt gesmeten, waar iedereen een keer of tig doorheen gaat/komt. In deze klucht gaat het echt om de tekst, maar is daarom niet minder leuk.

In deze klucht gaat het echt om de tekst, maar is daarom niet minder leuk.
Kep ontzetend veel plezier gehad. Met name door de familiebanden die worden genoemd maar, niet bestaan (lekker verwarrend).

Hierdoor moet je er wel echt bijblijven om nog te weten wie wie is.
Tis een echte klucht waar niets gaat zoals het hoort, en dat maakt het ook zo leuk. De verwarring en chaotische situaties, waar Jon van Eerd iedereen in brengt, is echt verwarrend en chaotisch.

Het verhaal gaat over een man (Jon van Eerd) die zijn koffertje, per ongeluk, heeft verwisseld, en thuis komt met 2775000 euro.
Met dit geld wil hij, samen met zijn vrouw( Inge Iepenburg), een enkele reis naar Rio.
Zijn vrouw weet het niet, want het is zijn verjaardag en er komen vrienden eten (Marjolein Algera en Laus Steenbeeke).
De taxi is al besteld en het vliegtuig geboekt.
Net voor de taxi komt, staat er een inspecteur van politie op de stoep ( Itvan Hetzelberger). Deze heeft de man gevolgd omdat die zich vreemd gedroeg.

Als de vrienden komen, moeten deze worden weggewerkt door zijn vrouw. Het lukt haar, uiteraard, niet en worden zo bij alles betrokken.
Als de taxichauffeuse ( Maja van den Broecke) binnenkomt, wordt zij netjes weer naar buiten gewerkt. Natuurlijk gaat dit niet zoals gepland en blijft constant binnenlopen en de boel verstoren.
Als alles geregeld lijkt komt een tweede inspecteur van politie binnen ( Filip Bolluyt). Deze komt met de mededeling dat de man van de vrouw dood is aangetroffen in de maas.

Nu wordt alles nog ingewikkelder en begint het “familiebanden” verhaal.
Nu moet jz echt op gaan letten, omdat iedereen nu 2 of drie verschillende namen heeft en iedereen familie van elkaar wordt.
Hier gebeurt zoveel en wordt zoveel gezegd, dat ik hier weinig over kan schrijven. Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat er precies is gezegd en hoe de familiebanden worden gesmeed.

Uiteindelijk komt alles toch nog goed en wordt de waarheid uitgesproken door de man die er mee is begonnen.
Het einde is toch wel verrassend ( zal er niets over zeggen voor als er nog iemand naartoe gaat/wil). Alleen het slot nummer/scene, vind ik persoonlijk minder.

Overall is het een leuk spel met veel humor.
Dit was mijn mening over de klucht. Laat het ook even weten als je bent geweest, en hoe jij het vond.

Reguliere voorstelling

Jon van Eerd, Inge Iepenburg, Marjolein Algera, Laus Steenbeeke, Itvan Hetzelberger, Filip Bolluyt,  Maja van den Broecke