Musicalreport

Titanic

Je volgt de mensen tijdens hun desastreuze overtocht die noodlottig zou eindigen. De musical is zeer imponerend, voornamelijk komt dit door het zeer indrukwekkende decor dat in verschillende etages kan worden gehesen.

Het verhaal achter Titanic heeft natuurlijk heel veel bekendheid gekregen bij het grote publiek door de Box Office hit van 20th Century Fox in 1996/1997. Het bedrijf Dodgers (Stageholding in Amerika) heeft in dezelfde periode op Broadway een musicalversie uitgebracht met de naam “Titanic - A New Musical”. Deze musical heeft het niet lang volgehouden op Broadway dit ondanks een zeer indrukwekkende prijzenkast. Prijzen die Titanic op Broadway heeft ontvangen zijn o.a.:

Tony Awards ontvangen voor de volgende categorieen:

Best musical
Best score
Best book of a musical
Outstanding scenic design
Best orchestration.

Drama Desk Award ontvangen in de categorie:
Best orchestrations

Outer Critics Circle Awards voor:
Outstanding scenic design
Outstanding lighting design.

Door het supergrote succes van de Hollywood film kwam de Broadway musical een beetje in zwaar weer terecht en moest sluiten. Dit onterecht naar mijn mening.
Het verhaal kun je vergelijken met de film, alleen zonder Leonardo en Kate. Thomas Andrews begint de musical met de tekeningen en het ontwerp van zijn wereldwonder. Het schip vertrekt dan vanuit de haven van Southampton en dan maak je kennis met kapitein Smith en de verschillende passagiers in de derde-, tweede- en eersteklas. Verder maak je ook kennis met eigenaar van de White Star Line, Bruce Ismay, stoker Frederick Barrett en marconist Harold Bride.
Je volgt deze mensen tijdens hun desastreuze overtocht die noodlottig zou eindigen. De musical is zeer imponerend, voornamelijk komt dit door het zeer indrukwekkende decor dat in verschillende etages kan worden gehesen. De muziek had ik al in 2001 besteld en die is prachtig. Op het einde kun je de emotie zelfs horen in de muziek (iets wat ik minder vond in de Nederlandstalige versie).
De acteurs zijn ook zeer goed gecast. Mr. Nationale Tour Hugo Haenen speelt een zeer goede Ismay en Annick Boer speelt een zeer leuke 2e klas passagier Alice Beane die zo graag bij de 1e klas hoort. Danny de Munck heeft een zeer goede stem en zo wordt het—alles bij elkaar—een zeer indrukwekkende middag. Titanic de Musical is er eentje die je gezien moet hebben, want van deze grootte zie je ze niet vaak.

04 November 2001
Reguliere voorstelling
Maastricht
Theater aan het Vrijthof

Hugo Haenen, Danny De Munk, Annick Boer, Scheepsramp