De jonge Stem: Moulin Rouge
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Musicalvereniging De Jonge Stem presenteert Moulin Rouge

Musicalvereniging De Jonge Stem uit IJmuiden presenteert dit jaar de musical ‘Moulin Rouge’. Een show vol spetterende dans, zang, decors en kostuums.
De regie is in handen van Danny van Zuijlen en Daniel de Leeuw.
Begeleid door een live orkest tekende Olaf Windey voor de muziek en choreografe Annemarie Libbers is verantwoordelijk voor de dansen.

‘Moulin Rouge’ gaat over de Engelse schrijver, Christian, en een Franse courtisane, Satine, die optreedt in de Frans nachtclub.
Via de huisartiesten van de Moulin Rouge komen de twee in contact met elkaar en worden onmiddellijk stapelverliefd.
Echter, Monsieur Zidler, de eigenaar van de Moulin Rouge heeft aan een rijke Duke beloofd dat hij met Satine mag trouwen. In ruil hiervoor stelt de Duke veel geld beschikbaar om de nachtclub om te laten bouwen tot een theater.
Een theater waar Satine de grote ster moet gaan worden.
Ondertussen wordt er flink gerepeteerd voor de grote premièrevoorstelling: een Indiase Show. Maar of deze première uiteindelijk door gaat valt te betwijfelen, want dat is aan Satine. Kiest zij voor de betaalde liefde van de rijke Duke of de echte liefde van de arme schrijver?

De musical blaakt van originaliteit en dat blijkt uit de bewerking van de musicalnummers. Bekende popnummers krijgen een musicaljasje aangemeten.
In de musical krijgt u o.a. bewerkingen te horen van David Bowie, Elton John, Marilyn Monroe en The Police.

Vrijdag 13 & zaterdag 14 november, Stadsschouwburg Velsen te IJmuiden
Kaartverkoop via: http://www.stadsschouwburgvelsen.nl of 0255 - 515 789
Meer informatie op http://www.dejongestem.nl

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”

  [ # 1 ] 16 November 2009 07:48 AM
Avatar
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  166
Geregistreerd  2009-06-14

Minutenlang ovationeel applaus voor de Jonge Stem

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november heeft de Jonge Stem de musical Moulin Rouge gespeeld. Voorwaar een hele grote uitdaging om de broeierige nachtclubsfeer van deze heerlijke musical met de vele bekende tunes goed op de planken te brengen. Ondanks de jeugdige leeftijd van de spelers (tot 21 jaar) is dit meer dan gelukt. Onder de regie van Danny van Zuijlen en Daniel de Leeuw heeft de Velsense vereniging een pareltje afgeleverd waar het publiek helemaal enthousiast en zelfs een beetje hyper van werd.

Met Lisanne Wensink als Satine beschikte de productie over een leading lady met een stem al een klok. Tijdens het bekende lied “one day i’ll fly away” was het kippevel voor het publiek onvermijdelijk. De chemie met Rick van Zijtveld als Christian was opvallend. Ook Rick was geweldig in zijn rol. Met zijn vertolking van het prachtige “Your Song”, voorwaar een grote uitdaging, kreeg hij de handen op elkaar. Dit nummer was mijns inziens het hoogtepunt van de show, met als afsluiting een mooie choreografie en samenzang van de gehele cast.

De directeur van Moulin Rouge werd gespeeld door de talentvolle Jeroen de Brouwer. Jeroen bleef de gehele voorstelling prachtig in zijn rol en had meer dan eens de lachers op zijn hand. Tijdens zijn vertolking van het moeilijke nummer “i would do anything for love” kon je duidelijk merken dat Jeroen al enige podium ervaring heeft: moeiteloos speelde hij met de octaven in dit stuk dat laag begint en een hoog tussenstuk heeft. Elke noot was raak. De Baron werd overtuigend gespeeld door Martijn de Brouwer, een rol zonder veel zang maar met des te meer toneel.

Overige hoofdrollen waren voor Yannou Tamis als de valse nicht Toulouse, Ellen Scholten, Bryan [red: volledige naam op verzoek verwijderd], Daisy Carati, Marieke de Bruine, Talitha Tuyn, Viviana van der Veer, Marjolijn Maltha en Nicky van der Veen. Een speciale vermelding voor Marlies Bax als Nini die een paar zeer sterke zangpartijen had en straalde op het podium. De komische noot was voor de Zidlers, gespeeld door de jongste generatie van Jonge Stem: Jop & Sem van Gennip.

De Jonge Stem heeft inmiddels een naam hoog te houden in Velsen en omgeving en hebben deze naam tijdens deze voorstelling (ik ben zelf op vrijdag geweest) meer dan waar gemaakt. Het jeugdig enthousiasme in combinatie met een strakke regie en prima muzikale begeleiding verdient alle lof. Het grote talent van enkele hoofdrolspelers komt hierin tot volle wasdom en staat garant voor een heerlijke avond die afgesloten werd met een minutenlang ovationeel applaus.

[ Gewijzigd: 09 March 2022 10:26 AM by Jeroen ]