Theater Hofplein: het weeshuis van de stemmen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Het weeshuis van de verloren stemmen Het grote avontuur voor de kerstvakantie

27 november 2009 t/m 7 februari 2010


Speciaal voor Jeugdtheater Hofplein schreef cabaretier en acteur Martin van Waardenberg (bekend van onder andere Sesamstraat, Waardenberg en De Jong en de Gamma reclames) de kerstproductie van dit seizoen. Het verhaal neemt je mee op een groot avontuur in het heden en verleden. Het is een spannend avontuur over moed, dromen en wraak met veel humor. Het weeshuis van de verloren stemmen is vanaf 27 november te zien in het Hofpleintheater in Rotterdam.


De kinderen van groep 8 zijn op schoolkamp. Ze spelen verstoppertje in het bos. Maar dan slaat opeens het noodweer toe…
Zes kinderen willen niet terug naar het kamp, ze willen op avontuur! Ze raken alleen hopeloos verdwaald en om te schuilen voor het noodweer, vluchten ze een oud verlaten griezelig weeshuis in. Als de zes door de kampleiding vermist worden, gaat het eigenzinnige agentenduo Van Dijk en De Wit op onderzoek uit.
In het weeshuis horen de kinderen vreemde geluiden en zien ze sporen uit het verleden. Fleur heeft het vreemde gevoel dat ze hier eerder is geweest en samen met Tim gaat ze op onderzoek uit. Is het huis wel zo onbewoond als het lijkt? Langzaam komt het verleden tot leven en wordt het mysterie uit 1935 ontrafeld. Het is een onopgelost verleden dat geen rust kent. Maar wat hebben de zes kinderen hiermee te maken? Het weeshuis van de verloren stemmen is een spannend avontuur in het heden en verleden.
De voorstelling is bedoeld voor iedereen vanaf 4 jaar maar vanwege het spannende karakter van het verhaal zijn voor Het weeshuis van de verloren stemmen naast sterke lachspieren ook stalen zenuwen gewenst.

Het weeshuis van de verloren stemmen wordt gespeeld, gedanst en gezongen door Fred van der Hilst (recentelijk te zien in de Cup-A-Soup reclame) en leerlingen van Jeugdtheaterschool Hofplein en stagiaires van De MBO Theaterschool.


Makers
Script: Martin van Waardenberg. Liedteksten: Martin van Waardenberg, Jochem Kroon. Regie: Jaco van der Moolen. Muziek: Martin Bakker. Choreografie: Jaakko Toivonen. (bekend van So you think you can dance) Muzikale leiding: Robin van Hilten.


Speeldata:    27 november 2009 t/m 7 februari 2010. Bijna dagelijks in de kerstvakantie.
Locaties:    Hofpleintheater, Benthemstraat 13, Rotterdam.
Reserveren:    010 243 50 50 (di t/m zo van 10.00 tot 16.00 uur) of via jeugdtheaterhofplein.nl.
Prijzen:    Volwassenen € 11,- (try-out € 9,50), kinderen t/m 14 jaar € 8,50 (try-out € 7,-).

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”

  [ # 1 ] 01 December 2009 10:50 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Een recensie van deze toch wel verrassende voorstelling kun je lezen op de homepage of op de productiepagina van [url=http://www.musicalworld.nl/productie/jeugdtheater_hofplein]jeugdtheater hofplein[/ulr]